Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Fläskfilé med sesam och sojabönor

En underbar, snabblagad fläskfilégryta med sesam och sojabönor. Den goda smaken kommer av att köttet får koka med bland annat vitlök, hoisinsås, teriyakisås och färsk ingefära. Servera gärna med nudlar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa och skär fläskfilén i strimlor. Skala vitlök och morötter, hacka vitlöken och skiva morötterna i sneda skivor.
  2. Stek köttet i rapsolja och sesamolja. Lägg i vitlök, morötter och ingefära låt det fräsa med i några minuter. Tillsätt hoisinsås, teriyakisås, vatten och hönsbuljongtärning. Låt grytan koka sakta ca 10 minuter.
  3. Ansa och skölj purjolöken, strimla den i sneda skivor. Skölj sojabönorna och låt dem rinna av. Lägg ned purjolöken i grytan tillsammans med sojabönor, fortsätt att koka sakta ca 5 minuter.  Servera grytan med nudlar.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på hoisin- och teriyakisåsen samt buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfria nudlar (t ex glasnudlar) eller glutenfri pasta.

Tips

Strö sesamfrön över grytan strax innan servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fläskfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 3 msk hoisinsås
  • 2 msk teriyakisås
  • 3 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1/2 purjolök
  • 1 burk kokta sojabönor (à 410 g)
  • ev nudlar till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2846 kJ / 680 kCal
Fett: 23 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer