Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Asiatisk kycklingsoppa

Värmande och fyllig kyckling och grönsakssoppa med smak av paprika, purjolök, kokosmjölk och curry. Perfekt vardagssoppa som avslutas med att lägga i groddar som ger en asiatisk touch. Häll upp soppan i fina skålar med lime klyftor på sidan om för extra syra.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och strimla purjolöken. Skala och tärna morötterna i munsbitar. Strimla kycklingen.
  2. Bryn kycklingen i olivoljan i en gryta ca 3 minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Tillsätt purjolök, morot och curry och fräs ytterligare 3 minuter.
  4. Tillsätt buljong. Låt småkoka under lock ca 10 minuter tills kycklingen är mör.
  5. Kärna ur och strimla paprikan. Häll av och skölj böngroddarna.
  6. Tillsätt paprikan och böngroddarna i grytan tillsammans med kokosmjölken. Låt koka ytterligare 5 minuter utan lock. Red av soppan med majsstärkelse utrört i lite vatten.
  7. Smaka av med socker, salt och peppar.
  8. Servera med lime.

För alla

Kolla ingredienserna i buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök
  • 2 morötter
  • ca 450 g kycklinglårfilé
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 msk curry
  • 1 l kycklingbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
  • 1 röd paprika
  • 280 g böngroddar
  • 400 g lätt kokosmjölk
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 1/2 tsk strösocker
  • 1 lime
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1335 kJ / 320 kCal