Asiatisk kycklingsoppa

Värmande och fyllig kyckling och grönsakssoppa med smak av paprika, purjolök, kokosmjölk och curry. Perfekt vardagssoppa som avslutas med att lägga i groddar som ger en asiatisk touch. Häll upp soppan i fina skålar med lime klyftor på sidan om för extra syra.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2012

Ingredienser
4 portioner
1 purjolök
2 morötter
ca 450 g kycklinglårfilé
1 msk olivolja
salt
peppar
1 msk curry
1 l kycklingbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
1 röd paprika
280 g böngroddar
400 g lätt kokosmjölk
1 msk majsstärkelse (Maizena)
1/2 tsk strösocker
1 lime
Gör så här
00:03:00
00:03:00
00:10:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1335 KJ / 320 kCal
Fett15.8 g
Kolhydrater15.9 g
Protein26.1 g

Kommentarer
7 stVäldigt god soppa! Jag lade till gul lök, vitlök och sambal oelek, blev fantastiskt. Kommer att laga soppan många gånger!
Martin
Lade till lite broccolistjälk, 1/2 burk vattenkastanjer, 1/2 fp risnudlar, lite spetskål, 1 chili och en msk grön currypasta..ok blev annat receptsoppan som bas är god men kan piffas till
Åsa kristina
Helt okej soppa! hade inga böngroddar, men hittade lite nudlar o körde både och med kycklingen helt ok!
Katarina
Jag tog bort böngroddarna och tillsatte vattenkastanjer i stället samt tog 5dl vatten i stället för 1 L och gjorde den som en gryta som en annan skrivit =) super gott
Jonas
Tog bort kycklingen och la i nudlar istället. Ska prova med tofu nästa gång som proteinkälla. Snabbt och enkelt recept!
Emelie
SUPERGOTT!!!!!! Men gjorde en gryta av det med att ta 5 dl vatten i stället för 1 liter, och mindre böngroddar. Lät det småkoka lite längre oxå. Serverade med couscous! Alla i familjen åt av gläääädje!
Jenny
Kolla rutan för alla. Helt fel recept som står där. Inte en grej stämmer.
Anna-karin