Strimlad kyckling teriyaki

Kyckling teriyaki, en modern klassiker. Men har du gjort den själv tidigare? Om inte, så är det dags, för svårt är det inte. Fylld med smak från sesamfrön, vitlök, morötter, purjolök, ärtskidor och självklart söt teriyakisås.

Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inkl ris.
Energi2522 KJ / 602 kCal
Fett16 g
Salt5.3 g
Kolhydrater72 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Man kan tänka att det är mycket socker i teriyakisås. Är man känslig för det så kanske titta på något annat eller göra en egen variant av teriyakisås. Det asiatiska köket använder en del socker i sina receptet generellt. Dock inte alltid strösocker. Ni som är emot raffinerat socker, hur kör ni eran sötning i recepten?
Fredrik
2025-09-02Teriyakisås har ca 30-35 gram socker per 100 ml/1 dl. Det blir ca 100 gram socker i såsen för 4 personer. Lite väl mycket socker i en middag väl?
Madelene
2025-08-25Körde 250 teriyakisås 0,5dl samt 1dl matgrädde istället för vatten, tog det från ett recept på biff teriyaki. 0,5 tsk soja samt en tst Sambal oelek för att få lite sting i det.
Nicklas
2025-08-22