ÖVER 60 MIN | Enkel

Stracciatella och hallonhjärtan med hallonsås

Hallon och vaniljglass med chokladrippel är en svårslagen kombination, lägg där till en härlig hallonsås och din favoritdessert kan vara funnen! I detta recept är desserten hjärtformad men valfri form går självklart bra.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

 1. Du kommer behöva 2 hjärtformade formar, ca 9 cm breda, 10 cm långa och 4 cm höga (för 2 port). Placera formarna på plåt klädd med bakplåtspapper.
 2. Fyll varje form med en fjärdedel av glassen. Toppa med hallon (spara några av de bästa till dekoration). Fyll sedan upp formen med resten av glassen. Använd en sked för att lätt pressa och fylla ut eventuella hål. Arbeta fort så att inte glassen smälter för mycket.
 3. Sätt in formarna i frysen och låt stå tills de blir hårda. Ca 4 timmar.
 4. Hallonsås: Blanda vatten och socker och koka upp i en liten kastrull. Ta bort från värmen när sockret har lösts upp och låt svalna.
 5. Mixa hallon med sockerlagen med en stavmixer tills såsen är slät. Passera såsen genom en sil så att inte kärnorna kommer med.
 6. Plocka ut glasshjärtat från formen, dekorera med färska hallon och häll över hallonsåsen.

Recept och bild från Carte D´Or.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 2
 • 300 g vaniljglass med chokladkross Stracciatella
 • 150 g färska hallon
Hallonsås
 • 1 1/2 msk vatten
 • 1 1/2 msk strösocker
 • 50 g frysta tinade eller färska hallon

Näringsvärde
Per portion

Energi 2104 kJ / 478 kCal