Stracciatella och hallonhjärtan med hallonsås

51
0
Stracciatella och hallonhjärtan med hallonsås

Hallon och vaniljglass med chokladrippel är en svårslagen kombination, lägg där till en härlig hallonsås och din favoritdessert kan vara funnen! I detta recept är desserten hjärtformad men valfri form går självklart bra.

Stracciatella och hallonhjärtan med hallonsås

Ingredienser

2 portioner
300 g vaniljglass med chokladkross Stracciatella
150 g färska hallon

Hallonsås

1 1/2 msk vatten
1 1/2 msk strösocker
50 g frysta tinade eller färska hallon

Gör så här

Recept och bild från Carte D´Or.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

51

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2104 KJ / 478 kCal
Fett 23 g
Salt 0.15 g
Kolhydrater 57 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden