Glace au four med "fluff" | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Glace au four med "fluff"

Glace au four, vaniljglass som serveras på en krispig botten av havregryn med ett krämigt täcke av philadelphiaost och marshmallowfluff är en klar favorit till festen! Toppingen på marshmallowfluffet får en härlig färg när desserten gräddas i ugnen.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret i en kastrull. Blanda i havregrynen och låt svälla i några minuter.
  3. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda mjöl och bakpulver i en kopp. Rör ner havregrynen och mjölblandningen i äggblandningen.
  4. Bre på havregrynssmeten i en form, ca 20 x 20 cm och ca 3 cm höga kanter. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt bottnen svalna något.
  5. Strax före servering: Höj ugnstemperaturen till 250°C.
  6. Lägg glasspaketen och sedan bären på havregrynsbottnen. Blanda philadelphiaost och marshmallowfluff.
  7. Bre blandningen ovanpå och runt om. Grädda så att marängen får lite färg, ca 5 minuter. Strö över silverkulor och servera genast.

För alla

Innehåller gluten, ägg och mjölk.
Gör glutenfri: vuxna med celiaki kan äta rent havre, så om vetemjölet byts mot majsstärkelse, Maizena, eller utesluts kan desserten även njutas av den som inte tål gluten.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 100 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
Fyllning
  • 2 paket vaniljglass (à 1/2 liter)
  • 1 paket frysta hallon och blåbär (à 250 g)
Topping
  • 400 g färskost
  • 4 dl marshmallows (2 burkar à 213 g)
  • silverkulor
Lägg till i inköpslistan