Glace au four med "fluff"
Glace au four, vaniljglass som serveras på en krispig botten av havregryn med ett krämigt täcke av philadelphiaost och marshmallowfluff är en klar favorit till festen! Toppingen på marshmallowfluffet får en härlig färg när desserten gräddas i ugnen.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003
Ingredienser
Fyllning
Topping
För alla
Innehåller gluten, ägg och mjölk.
Gör glutenfri: vuxna med celiaki kan äta rent havre, så om vetemjölet byts mot majsstärkelse, Maizena, eller utesluts kan desserten även njutas av den som inte tål gluten.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Allas totala favorit, seg botten, glass, bär och Creme cheese-smak, den har t o m konkurrerat ut födelsedagstårta för sonen!😍
Charlotta
2021-12-30-Det blir inte nyår utan denna dessert!! Mmmm!
Marika
2007-12-26en miljöfara!
Hans
2005-02-23