Varma kaneläpplen med ingefärsglass
En lyxig och hissnande god efterrätt som fort hamnar på favoritlistan! Fräs äppelskivor i kanel och smör för rika smaker. Servera de ljumma kaneläpplena med en hemgjord ingefärs- och krokantglass.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2009
Ingredienser
6 portioner
Krokant- och ingefärsglass
100 g sötmandel
2 dl strösocker
1/2 dl honung
50 g smör
1 krm salt
2 l vaniljglass
1 dl syltad ingefära
Kaneläpplen
6 äpplen
3 tsk honung
2 tsk kanel
2 msk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tips gällande syltad ingefära- lätt att göra själv. Finns recept på nätet. Tar lite tid, men går att spara 1 månad. Supergod efterrätt.
Ylva
2022-04-10Ganska enkelt recept men som tar lite tid, hade aldrig gjort krokant förut! Men det gick bra och var jättegott! Gjorde som Jessica, frös inte emellan, och det var inga problem. Hittade dock inget som hette syltad ingefära i butiken och tog "minced ginger" (Blue Dragon) istället.
Karine
2009-11-06en super god och enkel dessert, jag tog ut glassen en tid inna och sedan blandade jag ihop allt och serverade direkt utan att frysa imellan, gick väldigt bra och lite snabbare
Jessica
2009-11-06