Varma kaneläpplen med ingefärsglass

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
4
Varma kaneläpplen med ingefärsglass

En lyxig och hissnande god efterrätt som fort hamnar på favoritlistan! Fräs äppelskivor i kanel och smör för rika smaker. Servera de ljumma kaneläpplena med en hemgjord ingefärs- och krokantglass.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2009

Varma kaneläpplen med ingefärsglass

Ingredienser

6 portioner

Krokant- och ingefärsglass

100 g sötmandel
2 dl strösocker
1/2 dl honung
50 g smör
1 krm salt
2 l vaniljglass
1 dl syltad ingefära

Kaneläpplen

6 äpplen
3 tsk honung
2 tsk kanel
2 msk smör

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Tips gällande syltad ingefära- lätt att göra själv. Finns recept på nätet. Tar lite tid, men går att spara 1 månad. Supergod efterrätt.

Ylva

2022-04-10

Ganska enkelt recept men som tar lite tid, hade aldrig gjort krokant förut! Men det gick bra och var jättegott! Gjorde som Jessica, frös inte emellan, och det var inga problem. Hittade dock inget som hette syltad ingefära i butiken och tog "minced ginger" (Blue Dragon) istället.

Karine

2009-11-06

en super god och enkel dessert, jag tog ut glassen en tid inna och sedan blandade jag ihop allt och serverade direkt utan att frysa imellan, gick väldigt bra och lite snabbare

Jessica

2009-11-06

Testa liknande recept

Glassbomb med falsk cassata
Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungs- och sesam/kanel/lakritsglass
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stracciatella och hallonhjärtan med hallonsås
Betyg 3.5 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddiga äpplen med kanelglass
Betyg 3.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Knäckbananbitar
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cassataglass
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga