Ett matigt och aptitligt recept på Stormaktslåda som är Närkes nya landskapsrätt. Du gör den av bland annat högrev, lök, vitlök, porter, grädde och svartvinbärsgelé. Servera den härliga grytan med potatismos och purjolöksfräs.
Ett recept från:
Buffé
nr 9,
2010
Gör glutenfri: välj porter eller annan öl med låg glutenhalt.
Gör laktosfri: använd laktosfria mjölkprodukter, kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölkprodukterna med mjölkfria alternativ, kontrollera innehållet i fonden.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fredrik
2022-12-18Tyvärr blev den misslyckad. Köttet blev inte mört. Lite halvsegt. Föll absolut inte isär. Fick vara i ugnen fyra timmar först. Sedan skulle vi ha ugnen till annat. Tog ut grytan och satte lock på så att värmen skulle hållas kvar. Satte in den två timmar senare i ytterligare två timmar. Jag gjorde dubbel sats och ökade även vätskemängden till det dubbla. Var det fel? Eller var det dålig kvalite på köttet? Besviken…
Redaktionen ICAse
2022-12-21Hej Fredrik! Så tråkigt att höra att köttet inte blev mört. Det är mycket möjligt att det är kvaliteten på köttet som gjorde att det inte blev mört. Om din ICA har en köttdisk så passa på att fråga personalen om tips och råd, de brukar ha grymma tips på både vad gäller val av kött och hur du ska tillaga det. 😊 Hälsningar Elina
Niklas
2019-11-01Så god sås, lagat många gånger helt enligt recept fast i tryckkokare. Kör 45 min, reducera såsen en del för det finns mer vätska kvar pga tryckkokning. Ett lyxigt långkok med kött som faller isär i god sås på bara en timme. Skulle önska att Ica testade fler recept för tryckkokare.
Carina
2017-11-12Fantastiskt god, jag har gjort den många gånger! Det går lika bra med rödvin om man inte har porter hemma.