Mustig gryta på högrev
Denna mustiga gryta på högrev är väl värd sin tid då den är helt utsökt! Din kött- och grönsaksgryta får sin karaktäristiska och tilltalande smak av att kokas mör i öl före den avnjuts med potatis eller ris och en fräsch sallad.
Ingredienser
4 portioner
800 g högrev i bitar om 2x2 cm
smör och olja till stekning
2 skalade och skivade rödlökar
2 dl skuren blekselleri
1 rödbeta (1 rödbeta = ca 100 g, skalad och rå i tärningar)
3 klyftor vitlök skalade och i skivor
2 msk torkad basilika
2 lagerblad
salt
2 msk färsk riven ingefära
1 flaska porter (à 50 cl)
1 hönsbuljongtärning
5 dl vatten
majsstärkelse till redning
2 msk svartvinbärsgelé
svartpeppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen, i övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: ölen innehåller gluten, välj glutenfri öl
Gör laktosfri: använd olja till stekning
Gör mjölkproteinfri: använd olja till stekning
Gör så här
Tips
Koka grytan dagen innan så blir den extra mustig. Om du vill ha en spännande chokladsmak på grytan, byt ut porter mot chokladstout (nr 1606).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tycker det blev en smakrik gryta. Klart jag ändrade lite. Saltade och pepprade redan när jag brynte ingredienserna. Kokade bara 1 timme drygt. Mört och gott.
Sven
2022-10-27Det här är ju recept på porterstek... I tärningar...
Jörgen
2022-10-10Håller med! Har försökt piffa till på alla tänkbara sätt....INGEN mustig gryta.
Zofia
2022-09-24