Mustig gryta på högrev

20
4
Mustig gryta på högrev

Denna mustiga gryta på högrev är väl värd sin tid då den är helt utsökt! Din kött- och grönsaksgryta får sin karaktäristiska och tilltalande smak av att kokas mör i öl före den avnjuts med potatis eller ris och en fräsch sallad.

Mustig gryta på högrev

Ingredienser

4 portioner
800 g högrev i bitar om 2x2 cm
smör och olja till stekning
2 skalade och skivade rödlökar
2 dl skuren blekselleri
1 rödbeta (1 rödbeta = ca 100 g, skalad och rå i tärningar)
3 klyftor vitlök skalade och i skivor
2 msk torkad basilika
2 lagerblad
salt
2 msk färsk riven ingefära
1 flaska porter (à 50 cl)
1 hönsbuljongtärning
5 dl vatten
majsstärkelse till redning
2 msk svartvinbärsgelé
svartpeppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen, i övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: ölen innehåller gluten, välj glutenfri öl
Gör laktosfri: använd olja till stekning
Gör mjölkproteinfri: använd olja till stekning

Gör så här

Tips

Koka grytan dagen innan så blir den extra mustig. Om du vill ha en spännande chokladsmak på grytan, byt ut porter mot chokladstout (nr 1606).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Sven

2022-10-27

Tycker det blev en smakrik gryta. Klart jag ändrade lite. Saltade och pepprade redan när jag brynte ingredienserna. Kokade bara 1 timme drygt. Mört och gott.

Jörgen

2022-10-10

Det här är ju recept på porterstek... I tärningar...

Zofia

2022-09-24

Håller med! Har försökt piffa till på alla tänkbara sätt....INGEN mustig gryta.