Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Storbiff tandoori med grönsaksraita

Som en stor pannbiff som skärs i tårtbitar är den här storbiffen som serveras med ris och en sås på crème fraiche, vitlök, gurka och paprika. Ett enklare sätt att göra pannbiff på!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 7, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ris eller annat gryn enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Biff: Blanda färsen med salt, peppar, tandoorikrydda och vatten.
  3. Låt matfettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i färsen och platta ut den till en stor biff, ca 18 cm i diameter (för 4 port). Stek på medelvärme ca 10 minuter och vänd biffen efter halva tiden. Stek tills den är helt genomstekt och dela biffen i fyra bitar.
  4. Skala, riv och pressa ur vattnet ur gurkan. Kärna ur och finhacka paprikan. Blanda alltsammans med crème fraiche och pressa i vitlöken. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera biffen ur pannan tillsammans med grönsaksraita och ris eller annat gryn.

För alla

Läs noga ingrediensförteckning på tandoorikryddan. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(62)

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 gurka
  • 1 röd paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl lätt crème fraiche
  • salt och peppar
Biff
  • 500 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk tandoorikrydda
  • ca 3 1/2 msk vatten
  • 2 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi
2086 kJ / 499 kCal
Läs mer om näringsvärden