Storbiff tandoori med grönsaksraita
Som en stor pannbiff som skärs i tårtbitar är den här storbiffen som serveras med ris och en sås på crème fraiche, vitlök, gurka och paprika. Ett enklare sätt att göra pannbiff på!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2012
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gurka
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
1/2 dl lätt crème fraiche
salt
peppar
Biff
500 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk tandoorikrydda
ca 3 1/2 msk vatten
2 msk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2086 KJ / 499 kCal
Fett17.8 g
Kolhydrater51.8 g
Protein31.4 g
Kommentarer
Gott och enkelt! Kommer dock att slopa saltet helt nästa gång.
Berit
2012-02-27Jag rekomenderar att ta mindre salt om du använder Santa Maria Tandoorikrydda då den innehåller mycket salt.Annars snabbt och enkelt, tog oxå mer creme fraiche i såsen
Ann christin
2012-02-16gott och lättlagat
Ann-cathrin
2012-02-16