Storbiff tandoori med grönsaksraita

14
4
Storbiff tandoori med grönsaksraita

Som en stor pannbiff som skärs i tårtbitar är den här storbiffen som serveras med ris och en sås på crème fraiche, vitlök, gurka och paprika. Ett enklare sätt att göra pannbiff på!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2012

Storbiff tandoori med grönsaksraita

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gurka
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
1/2 dl lätt crème fraiche
salt och peppar

Biff

500 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk tandoorikrydda
ca 3 1/2 msk vatten
2 msk smör eller margarin

För alla

Läs noga ingrediensförteckning på tandoorikryddan. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Berit

2012-02-27

Gott och enkelt! Kommer dock att slopa saltet helt nästa gång.

Ann christin

2012-02-16

Jag rekomenderar att ta mindre salt om du använder Santa Maria Tandoorikrydda då den innehåller mycket salt.Annars snabbt och enkelt, tog oxå mer creme fraiche i såsen

Ann-cathrin

2012-02-16

gott och lättlagat

Näringsvärde per portion

Energi 2086 KJ / 499 kCal
Fett 17.8 g
Kolhydrater 51.8 g
Protein 31.4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept