Tandoori storbiff med gurksås

En perfekt vardagsmiddag tack vare sin korta tillagningstid och sitt lättlagade recept. Stora, saftiga biffar med indisk karaktär serveras med smarrig gurksås och nykokt ris. Ett enkelt och smakrikt sätt att göra pannbiff på!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2013

Ingredienser
4 portioner
4 portioner ris (eller annat gryn)
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk (gärna 1,5 %)
500 g nötfärs
1 ägg
salt
peppar
2 msk tandoorikrydda
2 msk smör eller margarin
1/2 gurka
1 röd paprika
1 1/2 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
Gör så här
00:05:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2397 KJ / 574 kCal
Fett22.3 g
Kolhydrater58 g
Protein33.8 g
Kommentarer
Mums! Det skall jag göra flera gånger.
Ingeborg
2014-06-07Hur gott som helst!, och väldigt enkelt att fixa till
Karin
2014-03-31Kanongott, enkelt, smakrikt recept! Kommer hamna på favoritvardagslistan! :-)
Lena
2013-03-05