Tandoori storbiff med gurksås
En perfekt vardagsmiddag tack vare sin korta tillagningstid och sitt lättlagade recept. Stora, saftiga biffar med indisk karaktär serveras med smarrig gurksås och nykokt ris. Ett enkelt och smakrikt sätt att göra pannbiff på!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2013
Ingredienser
4 portioner
4 portioner ris (eller annat gryn)
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk (gärna 1,5 %)
500 g nötfärs
1 ägg
salt och peppar
2 msk tandoorikrydda
2 msk smör eller margarin
1/2 gurka
1 röd paprika
1 1/2 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på kryddan
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk, gräddfil och laktosfritt matfett
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett. Byt ut gräddfilen mot Sour supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägget
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2397 KJ / 574 kCal
Fett22.3 g
Kolhydrater58 g
Protein33.8 g
Kommentarer
Mums! Det skall jag göra flera gånger.
Ingeborg
2014-06-07Hur gott som helst!, och väldigt enkelt att fixa till
Karin
2014-03-31Kanongott, enkelt, smakrikt recept! Kommer hamna på favoritvardagslistan! :-)
Lena
2013-03-05