En klassisk husmansrätt med smarriga köttbullar fulla av smak. Smörstek de saftiga köttbullarna tills väldoften börjat sprida sig och servera dem med citronpicklad gurka och nykokt potatis. Den mustiga gräddsåsen och den syrliga gurkan gör rätten komplett.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
35 2017
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkproteinfritt matfett. Byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Kommentarer
Nicklas
2021-07-18Bra smet men även jag la i ett ägg för att få smeten att hålla ihop under stekningen. Dessutom satt jag till lite soya för extra saltsmak. Gott med vanlig stark, söt senap, dvs ej Dijionsenap.//Nicklas
Tom
2021-01-24Man måste ju ha minst 1 ägg för att det skall binda ihop.
Kim
2020-03-09Det är gott men köttbullarna går väldigt lätt sönder under stekningen.