Köttbullar i gräddsås med inlagd gurka

23
3
Köttbullar i gräddsås med inlagd gurka

Denna middag är helt klart en favorit för många. Färsen blandas med senap, kryddor och ströbrödsblandning för att sedan stekas. Låt de hemgjorda köttbullarna sjuda tillsammans med den krämiga gräddsåsen, servera med syrlig gurka och potatis. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2018

Köttbullar i gräddsås med inlagd gurka

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis

Inlagd gurka

saften av 1/2
citron
1/2 msk
strösocker
1
gurka
1
förp, färsk persilja (à 20 g)

Köttbullar

1 dl
vatten
1/2 dl
ströbröd
1/2 msk
senap
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
ca 500 g
blandfärs
1 msk
smör eller margarin

Sås

2 dl
vispgrädde
1 msk
majsstärkelse
2 1/2 dl
vatten
1
köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Blanda gärna ner 1 dl rostad lök (för 4 port) i köttfärssmeten för lite extra smak. Gott är också att smaka av såsen med lite soja.

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Josefine

2/2/2018

Jätte gott 👍🏻

Caroline

1/31/2018

Familjefavorit! Supersmarrig!

Annelie

1/25/2018

Super gott 😊

Näringsvärde per portion

Energi 2910 KJ / 695 kCal
Fett 39 g
Salt 4 g
Kolhydrater 52 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept