Köttbullar i gräddsås med inlagd gurka
Denna middag är helt klart en favorit för många. Färsen blandas med senap, kryddor och ströbrödsblandning för att sedan stekas. Låt de hemgjorda köttbullarna sjuda tillsammans med den krämiga gräddsåsen, servera med syrlig gurka och potatis. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Inlagd gurka
saften av 1/2 citron
1/2 msk strösocker
1 gurka
1 förp, färsk persilja (à 20 g)
Köttbullar
1 dl vatten
1/2 dl ströbröd
1/2 msk senap
1/2 tsk salt
2 krm peppar
ca 500 g blandfärs
1 msk smör eller margarin
Sås
2 dl vispgrädde
1 msk majsstärkelse
2 1/2 dl vatten
1 köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd av vetestärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör så här
Tips
Blanda gärna ner 1 dl rostad lök (för 4 port) i köttfärssmeten för lite extra smak. Gott är också att smaka av såsen med lite soja.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2910 KJ / 695 kCal
Fett39 g
Salt4 g
Kolhydrater52 g
Protein31 g
Kommentarer
Har gjort dom flera gånger och dom är jättegoda
Anette
2022-08-29Köttbullarna blir mjöliga och trista.
Stefan
2022-08-14Jätte gott 👍🏻
Josefine
2018-02-02