Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Storbiff med örter och tomatsås

Snabbt och enkelt görs denna stora biff på blandfärs. Den är smaksatt med riven ost, basilika och oregano. Tomatsås och smått skuren blomkål i vinägrett gör detta till en smakfull rätt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Biff: Häll ströbröd och mjölk i en bunke, rör om och låt svälla några minuter. Blanda ner färs, ägg, ost, salt, peppar och örter.
  3. Låt matfettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i färsen och platta ut den till en stor biff ca 18 cm i diameter (för 4 port). Stek på medelvärme ca 5 minuter under lock. Vänd biffen och häll på pastasåsen. Sätt in den mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills innetemperaturen är 72°C (kontrollera att stekpannan tål att stå i ugn).
  4. Ris: Koka riset eller pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Blomkål: Blanda vinäger och olja i en bunke. Skär blomkålen i små bitar och lägg ner i vinägretten. Salta och peppra. Hacka persiljan och vänd runt.
  6. Servera biffen ur pannan tillsammans med blomkål och ris.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett. Uteslut osten.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 4
Biff
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • ca 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl riven ost
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk oregano
  • 1 msk smör eller margarin
  • 390 g pastasås med basilika
Ris
  • 4 port ris eller pasta
Blomkål
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 blomkål
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2927 kJ / 700 kCal