Hönökaka
Upplev smaken av traditionella Hönökakor hemma. En Hönökaka är en ljus, mjuk och tunn brödkaka som fått sitt namn efter ön Hönö i Göteborgs skärgård. Bröden bakas med en blandning på rågsikt och vetemjöl och naggas innan de gräddas gyllene.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022
Ingredienser
4 stora kakor
5 dl mjölk
50 g färsk jäst
1 dl brödsirap
1 msk salt
9 - 10 dl vetemjöl (9-10 dl motsvarar ca 540-600 g)
6 dl rågsikt (6 dl motsvarar ca 360 g)
100 g rumsvarmt smör
För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat på brödets torrvikt och per kaka.
Gör så här
Tips
Det går bra att frysa in bröden.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi5133 KJ / 1227 kCal
Fett30 g
Salt5 g
Kolhydrater206 g
Protein27 g
Kommentarer
Dom blev jättegoda.
Hans olof
2022-09-05Otroligt goda gjorde 8 st kakor 👌🏻
Thomas
2022-08-18Jättegoda
Hans olof
2022-08-01