Hönökaka

Betyg 4.6 av 5.
20 personer har röstat
6
Hönökaka

Upplev smaken av traditionella Hönökakor hemma. En Hönökaka är en ljus, mjuk och tunn brödkaka som fått sitt namn efter ön Hönö i Göteborgs skärgård. Bröden bakas med en blandning på rågsikt och vetemjöl och naggas innan de gräddas gyllene.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022

Hönökaka

Ingredienser

4 stora kakor
5 dl  mjölk
50 g  färsk jäst
1 dl  brödsirap
1 msk  salt
9 - 10 dl  vetemjöl (9-10 dl motsvarar ca 540-600 g)
6 dl  rågsikt (6 dl motsvarar ca 360 g)
100 g  rumsvarmt smör

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat på brödets torrvikt och per kaka.

Gör så här

Tips

Det går bra att frysa in bröden.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Dom blev jättegoda.

Hans olof

2022-09-05

Otroligt goda gjorde 8 st kakor 👌🏻

Thomas

2022-08-18

Jättegoda

Hans olof

2022-08-01

Näringsvärde per portion

Energi5133 KJ / 1227 kCal
Fett30 g
Salt5 g
Kolhydrater206 g
Protein27 g

Testa liknande recept

Pomeransbröd
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lättbakad kavring
Betyg 2.8 av 5.
464 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kumminkringlor
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bondbröd med pumpakärnor
Betyg 3.9 av 5.
72 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hembakat pitabröd
Betyg 3.5 av 5.
175 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brytbröd med havre och råg
Betyg 4 av 5.
133 personer har röstat
Över 60 min att tillaga