Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hembakat pitabröd

Ett enkelt recept på härligt hembakat pitabröd! Pitabröd passar till många maträtter, framförallt mat från arabvärlden och Indien. Du gör det av jäst, vatten, salt, rågsikt och vetemjöl.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Värm vattnet till 37ºC och rör ut jästen med det. Tillsätt salt, rågsikt och vetemjöl. Arbeta degen ca 5 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i 12 lika stora bitar (för 12 st) och forma till runda bullar. Låt dem jäsa på mjölad arbetsbänk under bakduk ca 20 minuter.
  3. Platta eller kavla ut bullarna till runda "kakor" 10-12 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med mjölat bakplåtspapper. Låt dem jäsa ytterligare ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250ºC.
  4. Vänd på "kakorna" och lägg dem med undersidan upp på plåten.
  5. Grädda mitt i ugnen 6-8 minuter. Låt dem kallna under bakduk på galler.

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per bröd.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 25 g färsk jäst
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 dl rågsikt
  • 5 dl vetemjöl special
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 512 kJ / 121 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept