Lättbakad kavring

460
13
Lättbakad kavring

Kavring är smakrikt, mörkt bröd med råg, sirap och kryddor. Det här lättlagade kavringreceptet går snabbt att baka med bikarbonat. Bra bröd till sill, lax, matjessill, gubbröra och att göra silltårtor eller snittar av. Kavringen kan även bakas ut till bullar. Gott till julfrukosten!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996

Lättbakad kavring

Ingredienser

2 bröd
14 dl rågsikt (14 dl motsvarar 770 g)
2 msk malda brödkryddor
1 msk salt
4 tsk bikarbonat
8 dl lättfil
1 dl brödsirap

För alla

Innehåller gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri filmjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut filmjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Näringsberäkningen är beräknad per skiva och varje bröd uppskattas ge 25 skivor.

Tips

Brödet är godast nybakat. Skiva brödet och frys in det som inte går åt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

460

Kommentarer

Lena

2022-11-16

Kan man inte göra kavring bullar ?

Redaktionen ICAse

2022-11-17

Hej Lena! Det är tyvärr inget vi har provbakat. Det kan vara lite svårt att forma till bullar. Om du testar det så kan du behöver justera tiden i ugnen. Skriv gärna en ny kommentar om du testar det! 😊 Hälsningar Elina

Linda

2020-09-14

Lättbakat och gott.

Inger

2020-05-01

Gott, mättande och enkelt.

Näringsvärde per portion

Energi 303 KJ / 72 kCal
Fett 0.9 g
Kolhydrater 13.6 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Grindalimpa
Brittas kavring
Mustigt filbröd
Pannbröd