Lättbakad kavring
Kavring är smakrikt, mörkt bröd med råg, sirap och kryddor. Det här lättlagade kavringreceptet går snabbt att baka med bikarbonat. Bra bröd till sill, lax, matjessill, gubbröra och att göra silltårtor eller snittar av. Perfekt bröd till alla svenska högtider!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996
Ingredienser
2 bröd
14 dl rågsikt (14 dl motsvarar 770 g)
2 msk malda brödkryddor
1 msk salt
4 tsk bikarbonat
8 dl lättfil
1 dl brödsirap
Gör så här
Näringsberäkningen är beräknad per skiva och varje bröd uppskattas ge 25 skivor.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi303 KJ / 72 kCal
Fett0.9 g
Kolhydrater13.6 g
Protein2 g
Kommentarer
En god kvaring men minskade ner kryddorna till en 1 tsk Anis och 1 tsk Fänkål mortlade istället för brödkryddor. Nu har man ett bra kavringrecept till Julbordet.
Mats
2023-10-26Går det att göra brödet i En större brödform istället för två stycken 1 1/2l?
Susanne
2023-04-06Hej Susanne! Det går bra, men du kan behöva justera tiden i ugnen då det blir en större mängd i en form.😊 Hoppas det smakar! Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-04-06Kan man inte göra kavring bullar ?
Lena
2022-11-16Hej Lena! Det är tyvärr inget vi har provbakat. Det kan vara lite svårt att forma till bullar. Om du testar det så kan du behöver justera tiden i ugnen. Skriv gärna en ny kommentar om du testar det! 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-11-17