Lättbakad kavring

449
12
Lättbakad kavring

Kavring är smakrikt, mörkt bröd med råg, sirap och kryddor. Det här lättlagade kavringreceptet går snabbt att baka med bikarbonat. Bra bröd till sill, lax, matjessill, gubbröra och att göra silltårtor eller snittar av. Kavringen kan även bakas ut till bullar. Gott till julfrukosten!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996

Lättbakad kavring

Ingredienser

2 bröd
14 dl
rågsikt (14 dl motsvarar 770 g)
2 msk
malda brödkryddor
1 msk
salt
4 tsk
bikarbonat
8 dl
lättfil
1 dl
brödsirap

För alla

Innehåller gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri filmjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut filmjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Näringsberäkningen är beräknad per skiva och varje bröd uppskattas ge 25 skivor.

Tips

Brödet är godast nybakat. Skiva brödet och frys in det som inte går åt.

Vad tyckte du om receptet?

449

Kommentarer

Linda

2020-09-14

Lättbakat och gott.

Inger

2020-05-01

Gott, mättande och enkelt.

Charlotte

2020-04-20

Ska de va Mork eller ljus sirap?

Redaktionen ICAse

2020-04-20

Hej Charlotte! Vi har gjort receptet med brödsirap. Det går också bra med mörk sirap om du inte har brödsirap hemma. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 303 KJ / 72 kCal
Fett 0 g
Kolhydrater 0 g
Protein 0 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept