Kavring är smakrikt, mörkt bröd med råg, sirap och kryddor. Det här lättlagade kavringreceptet går snabbt att baka med bikarbonat. Bra bröd till sill, lax, matjessill, gubbröra och att göra silltårtor eller snittar av. Kavringen kan även bakas ut till bullar. Gott till julfrukosten!
Ett recept från:
Buffé
nr 12,
1996
Innehåller gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri filmjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut filmjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lena
2022-11-16Kan man inte göra kavring bullar ?
Redaktionen ICAse
2022-11-17Hej Lena! Det är tyvärr inget vi har provbakat. Det kan vara lite svårt att forma till bullar. Om du testar det så kan du behöver justera tiden i ugnen. Skriv gärna en ny kommentar om du testar det! 😊 Hälsningar Elina
Linda
2020-09-14Lättbakat och gott.
Inger
2020-05-01Gott, mättande och enkelt.