Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Enkel

Lättbakad kavring

Kavring är smakrikt, mörkt bröd med råg, sirap och kryddor. Det här lättlagade kavringreceptet går snabbt att baka med bikarbonat. Bra bröd till sill, lax, matjessill, gubbröra och att göra silltårtor eller snittar av. Kavringen kan även bakas ut till bullar. Gott till julfrukosten!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smörj 2 avlånga formar som rymmer 1 1/2 liter med matfett (för 2 bröd).
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner lättfil och sirap. Fördela degen i formarna.
  3. Sätt in formarna i kall ugn i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen på 175°C.
  4. Grädda bröden ca 1 timme.
  5. Stjälp upp bröden på galler för att svalna.

Näringsberäkningen är beräknad per skiva och varje bröd uppskattas ge 25 skivor.

För alla

Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri filmjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut filmjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Innehåller gluten.

Tips

Brödet är godast nybakat. Skiva brödet och frys in det som inte går åt.

Ingredienser

Portioner: 2 bröd
  • 14 dl rågsikt (14 dl motsvarar 770 g)
  • 2 msk malda brödkryddor
  • 1 msk salt
  • 4 tsk bikarbonat
  • 8 dl lättfil
  • 1 dl brödsirap
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 303 kJ / 72 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer