Lättbakad kavring

Betyg 2.8 av 5.
464 personer har röstat
15
Lättbakad kavring

Kavring är smakrikt, mörkt bröd med råg, sirap och kryddor. Det här lättlagade kavringreceptet går snabbt att baka med bikarbonat. Bra bröd till sill, lax, matjessill, gubbröra och att göra silltårtor eller snittar av. Perfekt bröd till alla svenska högtider!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996

Lättbakad kavring

Ingredienser

2 bröd
14 dl rågsikt (14 dl motsvarar 770 g)
2 msk malda brödkryddor
1 msk salt
4 tsk bikarbonat
8 dl lättfil
1 dl brödsirap

Gör så här

Näringsberäkningen är beräknad per skiva och varje bröd uppskattas ge 25 skivor.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
464 personer har röstat

Kommentarer

En god kvaring men minskade ner kryddorna till en 1 tsk Anis och 1 tsk Fänkål mortlade istället för brödkryddor. Nu har man ett bra kavringrecept till Julbordet.

Mats

2023-10-26

Går det att göra brödet i En större brödform istället för två stycken 1 1/2l?

Susanne

2023-04-06

Hej Susanne! Det går bra, men du kan behöva justera tiden i ugnen då det blir en större mängd i en form.😊 Hoppas det smakar! Hälsningar Lisa

Redaktionen

2023-04-06

Kan man inte göra kavring bullar ?

Lena

2022-11-16

Hej Lena! Det är tyvärr inget vi har provbakat. Det kan vara lite svårt att forma till bullar. Om du testar det så kan du behöver justera tiden i ugnen. Skriv gärna en ny kommentar om du testar det! 😊 Hälsningar Elina

Redaktionen

2022-11-17

Näringsvärde per portion

Energi303 KJ / 72 kCal
Fett0.9 g
Kolhydrater13.6 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Grindalimpa
Betyg 3.5 av 5.
47 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustigt filbröd
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pannbröd
Betyg 4.4 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Annerstaskolans yoghurtlimpa
Betyg 3.4 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kavring med valnötter
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grovt rågbröd
Betyg 4.4 av 5.
145 personer har röstat
Över 60 min att tillaga