Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Färsbiff med ljummen sallad med brie, grillad paprika och mandel

Ett charmigt recept på färsbiff med ljummen sallad med brie, grillad paprika och mandel. Du gör det av bland annat nötfärs, ägg, rödlök, brieost, paprika och mandelspån. Servera den härliga biffen med rostad potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Skala och finhacka löken. Blanda den med färs, ägg, senap, salt och peppar. Forma till stora portionspannbiffar.
  3. Bryn biffarna med hälften av oljan i en het panna och stek dem klara mitt i ugnen ca 8 minuter.
  4. Skala och klyfta rödlöken, skär osten och paprikorna i mindre bitar.
  5. Fräs löken mjuk på svag värme i resten av oljan och häll på vinägern. Koka upp och lägg i paprikan och låt den bli varm. Vänd i osten, spenaten och mandeln.

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: lite ost kan ev tålas.
Gör mjölkproteinfri: uteslut brieosten.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liten gul lök
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 2 krm peppar
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 rödlök
  • 200 g brieost
  • 2 grillade paprikor (à 100 g)
  • 1 msk balsamicovinäger
  • 65 g färsk bladspenat
  • 1/2 dl mandelspån
Till servering
  • rostad potatis
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3278 kJ / 785 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer