Färsbiffar med tomatsås och haricots verts | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Färsbiffar med tomatsås och haricots verts

För en rejäl måltid lagar du härliga biffar på nötfärs. Sväng ihop färsbiffarna och låt puttra i tomatsås som du gör på krossade tomater, sambal oelek och grädde. Servera med potatis och haricots verts för att mätta alla magar!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Blanda färsen med salt, peppar, potatismjöl och vatten. Forma till 4 stora biffar (för 4 port).
  3. Stek biffarna i matfettet i en stekpanna i ca 5 minuter.
  4. Blanda tomaterna med sambal. Häll tomatblandningen och grädden runt biffarna i pannan. Låt dem puttra ca 5 minuter. Koka haricots vertsen enligt förpackningens anvisning.
  5. Servera biffarna med potatis och haricots verts.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut grädden mot havre-, soja- eller risersättning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 500 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 1/2 msk potatismjöl
  • 1 dl vatten
  • 1 msk smör eller margarin
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 dl vispgrädde
  • 300 g haricots verts
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2544 kJ / 608 kCal
Läs mer om näringsvärden