Färsbiffar med tomatsås och haricots verts

25
0
Färsbiffar med tomatsås och haricots verts

För en rejäl måltid lagar du härliga biffar på nötfärs. Sväng ihop färsbiffarna och låt puttra i tomatsås som du gör på krossade tomater, sambal oelek och grädde. Servera med potatis och haricots verts för att mätta alla magar!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2011

Färsbiffar med tomatsås och haricots verts

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
500 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
1 1/2 msk potatismjöl
1 dl vatten
1 msk smör eller margarin
500 g krossade tomater
1 tsk sambal oelek
1 dl vispgrädde
300 g haricots verts (bönor)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut grädden mot havre-, soja- eller risersättning.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2544 KJ / 608 kCal
Läs mer om näringsvärden