Stora biffen med mos och majssallad

12
3
Stora biffen med mos och majssallad

En klassisk biff av köttfärs, blir som saftigast när vi använder blandfärs. Serveras med fluffigt potatismos till, som får rätt krämighet med mjölk och smör i. Salladen till är frisk och härlig, en blandning av morötter, persilja och majs. Kanonmiddag!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2014

Stora biffen med mos och majssallad

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g
mjölig potatis
2 dl
mjölk
1 msk
smör eller margarin

Biffen

1/2 dl
ströbröd
1 dl
mjölk
ca 500 g
blandfärs
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
1/2 msk
olja

Majssallad

1/2
burk majskorn (à 340 g)
2
morötter
1/2
kruka persilja
1 tsk
vitvinsvinäger
1 tsk
olivolja
-
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Ann

2/13/2014

Jättegott! Biffen blir superbra!! Barnen älskade det!

Malin

2/4/2014

Smaklöst, tråkigt och fantasilöst. Håller med Carin här nedan.

Ulf

1/27/2014

Ser gott ut, men jag skulle nog blanda i hälften jordärtskocka i moset för att få en godare smak med mindre kolhydrater.

Näringsvärde per portion

Energi 2532 KJ / 605 kCal
Fett 26 g
Kolhydrater 57.6 g
Protein 31.8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept