Stora biffen med mos och majssallad
En klassisk biff av köttfärs, blir som saftigast när vi använder blandfärs. Serveras med fluffigt potatismos till, som får rätt krämighet med mjölk och smör i. Salladen till är frisk och härlig, en blandning av morötter, persilja och majs. Kanonmiddag!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2014
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
1 msk smör eller margarin
Biffen
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1/2 msk olja
Majssallad
1/2 burk majskorn (à 340 g)
2 morötter
1/2 kruka persilja
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk olivolja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2532 KJ / 605 kCal
Fett26 g
Kolhydrater57.6 g
Protein31.8 g
Kommentarer
Jättegott! Biffen blir superbra!! Barnen älskade det!
Ann
2014-02-13Smaklöst, tråkigt och fantasilöst. Håller med Carin här nedan.
Malin
2014-02-04Ser gott ut, men jag skulle nog blanda i hälften jordärtskocka i moset för att få en godare smak med mindre kolhydrater.
Ulf
2014-01-27