Färsbiffar med majs och paprikasalsa

20
0
Färsbiffar med majs och paprikasalsa

Saftiga färsbiffar som får ett extra piff av gyllene små majskorn. Biffarna steks först i en panna tills de får en god stekyta och gräddas sedan en kort stund i ugnen. Servera dem med den delikata paprikasalsan och ert favoritgryn eller fluffigt ris.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2016

Färsbiffar med majs och paprikasalsa

Ingredienser

4
port ris eller annat gryn

Färsbiffar

1
burk majskorn (à 150 g)
0.5 dl
ströbröd
0.5 dl
mjölk
ca 500 g
blandfärs
1
ägg
0.5 tsk
salt
1 krm
peppar
1 msk
paprikapulver
1 msk
olja

Salsa

1
gul paprika
1
förp chunky salsa (à 300 g)
1
huvudsallad

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjöl.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Vänd gärna biffarna i krossade cornflakes innan de steks.

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2434 KJ / 582 kCal
Fett 22 g
Salt 2.35 g
Kolhydrater 59.8 g
Protein 33.7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept