Färsbiffar med majs och paprikasalsa

Betyg 3.1 av 5.
20 personer har röstat
0
Färsbiffar med majs och paprikasalsa

Saftiga färsbiffar som får ett extra piff av gyllene små majskorn. Biffarna steks först i en panna tills de får en god stekyta och gräddas sedan en kort stund i ugnen. Servera dem med den delikata paprikasalsan och ert favoritgryn eller fluffigt ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2016

Färsbiffar med majs och paprikasalsa

Ingredienser

undefined
4   port ris eller annat gryn

Färsbiffar

1   burk majskorn (à 150 g)
1/2 dl  ströbröd
1/2 dl  mjölk
ca 500 g  blandfärs
1   ägg
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
1 msk  paprikapulver
1 msk  olja

Salsa

1   gul paprika
1   förp chunky salsa (à 300 g)
1   huvudsallad

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjöl.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Tips

Vänd gärna biffarna i krossade cornflakes innan de steks.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2434 KJ / 582 kCal
Fett22 g
Salt2.35 g
Kolhydrater59.8 g
Protein33.7 g

Testa liknande recept

Krispiga majsbiffar med salsa och avokado
Betyg 3.3 av 5.
37 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Cornfritters och salsa med avokado
Betyg 3.4 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gräddig blandfärssås med tagliatelle
Betyg 3.5 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Enchiladas med majs och gurka
Betyg 4.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Cornburgers
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ostgratinerad jättebiff i tomatsås
Betyg 4.1 av 5.
46 personer har röstat
Under 45 min att tillaga