Cornfritters och salsa med avokado
Ett spännande recept där cornfritters och salsa med avokado står för smakerna. Cornfritters görs av majskorn och blandfärs som rullas till små biffar innan de vänds i panering och steks härligt frasiga i panna och ugn. Avnjut med smakrik salsa, nykokt ris och fräsch sallad. Supergott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
Cornfritters
1 förp majskorn (à 150 g)
ca 500 g blandfärs
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk paprikapulver
Panering
2 ägg
1 1/2 dl ströbröd
1 msk olja
Salsa
2 avokado
1 förp chunky salsa (à 300 g)
1 huvudsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3114 KJ / 749 kCal
Fett33 g
Salt3.77 g
Kolhydrater74 g
Protein38 g
Kommentarer
Hej Rikard! Först ska de stekas på varje sida, sen in i ugnen men beroende på hur tjocka man har gjort dem så kan tiden variera lite. Tjockare=längre tid. Men på 5-10 min bör de bli klara. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2015-05-255 min i ugnen kan väl inte stämma? De var råa.
Rikard
2015-05-21