Cornfritters och salsa med avokado

28
2
Cornfritters och salsa med avokado

Ett spännande recept där cornfritters och salsa med avokado står för smakerna. Cornfritters görs av majskorn och blandfärs som rullas till små biffar innan de vänds i panering och steks härligt frasiga i panna och ugn. Avnjut med smakrik salsa, nykokt ris och fräsch sallad. Supergott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2015

Cornfritters och salsa med avokado

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn

Cornfritters

1 förp majskorn (à 150 g)
ca 500 g blandfärs
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk paprikapulver

Panering

2 ägg
1 1/2 dl ströbröd
1 msk olja

Salsa

2 avokado
1 förp chunky salsa (à 300 g)
1 huvudsallad

För alla

Rätten innehåller ägg men är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna färsen med sambal oelek eller tacokrydda. Servera gärna lite gräddfil som tillbehör också.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Redaktionen

2015-05-25

Hej Rikard! Först ska de stekas på varje sida, sen in i ugnen men beroende på hur tjocka man har gjort dem så kan tiden variera lite. Tjockare=längre tid. Men på 5-10 min bör de bli klara. Hälsningar Michelle

Rikard

2015-05-21

5 min i ugnen kan väl inte stämma? De var råa.

Näringsvärde per portion

Energi 3114 KJ / 749 kCal
Fett 33 g
Salt 3.77 g
Kolhydrater 74 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden