Krispiga majsbiffar med salsa och avokado
Underbart krispiga majsbiffar på blandfärs serveras här med en frisk avokadosalsa. Biffarna steks i olja som ger en gyllenbrun färg och en perfekt knaprig yta, samtidigt som majsen hjälper till att göra biffarna oerhört saftiga. Servera med ris, sallad och gräddfil för en fräsch, mättande måltid.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2016
Ingredienser
4 portioner
Ris
4 port ris (eller annat gryn)
Majsbiffar
1 förp majskorn (à 150 g)
ca 500 g blandfärs
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk paprikapulver
Panering
1 ägg
1 dl ströbröd
1 msk olja
Salsa
2 avokador
300 g chunky salsa
Till servering
1/2 huvudsallad
1 1/2 dl gräddfil
För alla
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Smaksätt biffarna med sambal oelek och pressad vitlök.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3161 KJ / 756 kCal
Fett38 g
Salt3.4 g
Kolhydrater63 g
Protein37 g
Kommentarer