Krispiga majsbiffar med salsa och avokado

37
0
Krispiga majsbiffar med salsa och avokado

Underbart krispiga majsbiffar på blandfärs serveras här med en frisk avokadosalsa. Biffarna steks i olja som ger en gyllenbrun färg och en perfekt knaprig yta, samtidigt som majsen hjälper till att göra biffarna oerhört saftiga. Servera med ris, sallad och gräddfil för en fräsch, mättande måltid.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2016

Krispiga majsbiffar med salsa och avokado

Ingredienser

4 portioner

Ris

4
port ris (eller annat gryn)

Majsbiffar

1
förp majskorn (à 150 g)
ca 500 g
blandfärs
1
ägg
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
1 msk
paprikapulver

Panering

1
ägg
1 dl
ströbröd
1 msk
olja

Salsa

2
avokador
300 g
chunky salsa

Till servering

1/2
huvudsallad
1 1/2 dl
gräddfil

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Smaksätt biffarna med sambal oelek och pressad vitlök.

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3161 KJ / 756 kCal
Fett 38 g
Salt 3.4 g
Kolhydrater 63 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept