UNDER 45 MIN | Medel

Fetaostbiffar med mangosås och bönor

Dessa fetaostbiffar är en uppgraderad variant av färsbiffar. Sältan från fetaosten blir ett trevligt tillskott, och serverar du dem sen med en krämig mangosås, krispiga bönor och bulgur så har du en smakrik måltid att njuta av!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Blanda ströbröd, mjölk och ägg i en bunke och låt svälla i några minuter.
  3. Blanda ner färs, salt och peppar. Smula ner fetaosten och forma till 8 små biffar (för 4 port).
  4. Bryn biffarna i oljan i en stekpanna. Lyft över biffarna till en ugnsform och sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills biffarna har en innertemperatur på 72°C.
  5. Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Koka bönorna ca 4 minuter.
  7. Servera biffarna med bulgur, sås och bönor.

För alla

Kontrollera noga innehållet i såsen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd. Byt ut bulgur mot glutenfri bulgur, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och fetaost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Tips

Smaksätt färsen med 1/2 tsk spiskummin eller 1/2 msk oregano (för 4 port). Råstek bönorna i lite olja och en pressad vitlöksklyfta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 500 g blandfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 150 g fetaost
  • 1/2 msk olja
  • 4 port bulgur eller annat gryn
  • 150 g haricots verts
  • 200 g mangocurry sås

Näringsvärde
Per portion

Energi 3493 kJ / 835 kCal