Fetaostbiffar med mangosås och bönor

13
3
Fetaostbiffar med mangosås och bönor

Dessa fetaostbiffar är en uppgraderad variant av färsbiffar. Sältan från fetaosten blir ett trevligt tillskott, och serverar du dem sen med en krämig mangosås, krispiga bönor och bulgur så har du en smakrik måltid att njuta av!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2019

Fetaostbiffar med mangosås och bönor

Ingredienser

4 portioner
1/2 dl
ströbröd
1/2 dl
mjölk
1
ägg
500 g
blandfärs
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
150 g
fetaost
1/2 msk
olja
4
port bulgur eller annat gryn
150 g
haricots verts (bönor)
200 g
mangocurry sås

För alla

Kontrollera noga innehållet i såsen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd. Byt ut bulgur mot glutenfri bulgur, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och fetaost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Smaksätt färsen med 1/2 tsk spiskummin eller 1/2 msk oregano (för 4 port). Råstek bönorna i lite olja och en pressad vitlöksklyfta.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Micaela

2019-11-25

Gott men vet inte om jag tyckte såsen passade.

Anette

2019-11-23

Tog vanligt kokt ris istället för bulgur.

Rosita

2019-11-19

Blandade i citronskal och 1 msk timjan i färsen också. Jätte gott! God sås.

Näringsvärde per portion

Energi 3493 KJ / 835 kCal
Fett 57 g
Salt 2 g
Kolhydrater 41 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept