Fetaostbiffar med mangosås och bönor
Dessa fetaostbiffar är en uppgraderad variant av färsbiffar. Sältan från fetaosten blir ett trevligt tillskott, och serverar du dem sen med en krämig mangosås, krispiga bönor och bulgur så har du en smakrik måltid att njuta av!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2019
Ingredienser
4 portioner
1/2 dl ströbröd
1/2 dl mjölk
1 ägg
500 g blandfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
150 g fetaost
1/2 msk olja
4 port bulgur eller annat gryn
150 g haricots verts (bönor)
200 g mangocurry sås
För alla
Kontrollera noga innehållet i såsen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd. Byt ut bulgur mot glutenfri bulgur, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och fetaost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Smaksätt färsen med 1/2 tsk spiskummin eller 1/2 msk oregano (för 4 port). Råstek bönorna i lite olja och en pressad vitlöksklyfta.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3493 KJ / 835 kCal
Fett57 g
Salt2 g
Kolhydrater41 g
Protein38 g
Kommentarer
Gott men vet inte om jag tyckte såsen passade.
Micaela
2019-11-25Tog vanligt kokt ris istället för bulgur.
Anette
2019-11-23Blandade i citronskal och 1 msk timjan i färsen också. Jätte gott! God sås.
Rosita
2019-11-19