Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stir fry-kyckling och brysselkål

Förstklassig asiatisk kyckling med färgrik wokad röd paprika, härlig brysselkål, smakrik vitlök, mild kycklingfond, sesamolja och ingefära. Du serverar stir fry-kycklingen med basmatiris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skölj hastigt brysselkålen i hett vatten. Skär i halvor. Skölj, kärna ur och strimla paprikan.
  3. Hetta upp i en stekpanna eller wok med några droppar olja. Stek kycklingfilén i 5-6 minuter på varje sida. Salta och peppar. Lägg över på en tallrik.
  4. Stek/woka grönsakerna i ett par minuter.
  5. Rör ihop vatten, kycklingfond, vitlök, sesamolja, ingefära och maizena. Häll blandningen över grönsakerna i stek-/wokpannan. Rör om, sänk värmen något och låt småputtra i 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Fördela grönsaker och sås på tallrikar. Skiva kycklingköttet och lägg ovanpå. Servera till det nykokta riset. Servera frukt som dessert.

I näringsberäkningen ingår den föreslagna desserten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer (à ca 120 g)
  • 3 dl basmatiris
  • 250 g fryst brysselkål
  • 2 röda paprikor
  • 1 msk olja
  • 4 dl vatten
  • 2 msk konc kycklingfond
  • 1 tsk finhackad vitlök
  • 6 droppar sesamolja
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 2 msk maizena majsstärkelse
  • olja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2096 kJ / 514 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer