Sesampanerad lax med wokat grönt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sesampanerad lax med wokat grönt

Bjud på denna underbara fiskrätt med wokat grönt nästa gång du har besök. Blanda ihop nykokt ris med de varma grönsakerna och servera direkt tillsammans med smaskig, sesampanerad lax och god hoisinsås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisning.
  2. Skär laxen i portinsbitar. Salta och peppra bitarna. Vänd den skinnfria sidan i sesamfrön.
  3. Stek laxen i en het lättoljad stekpanna i 2-3 minuter på varje sida.
  4. Woka eller stek thaiwokgrönsakerna tills de är mjuka. Krydda med några droppar sesamolja. Vänd ner riset. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg upp lax och grönsaksris på tallrikar. Servera med hoisinsås eller annan smakrik asiatisk sås, t ex ostronsås eller sweet chilisås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl basmatiris
  • ca 600 g laxfilé med skinn
  • salt och peppar
  • 1 dl sesamfrö
  • olja till stekning
  • 1 påse frysta thaiwokgrönsaker (à 600 g)
  • sesamolja
  • ca 1 dl hoisinsås (asiatisk barbequesås), ostronsås eller sweet chilisås till servering
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3215 kJ / 769 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden