Sticky chicken med ananas
Ta med smaklökarna på en resa genom Asien när du till middag serverar sticky chicken med ananas. En rätt där hettan från chilisåsen tillsammans med sötman från ananasen blir en exemplarisk kombination. De saftiga kycklingstrimlorna adderas mot slutet och till servering finns nykokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2015
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer
1 rödlök
1 röd paprika
1/2 ananas
1 msk olja
salt och peppar
1 vitlöksklyfta
2 msk strösocker
1 msk kinesisk soja
1 dl chilisås
2 msk rödvinsvinäger
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk sesamfrön
4 port ris
1 romansallad
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Det är bra att ha olika skärbrädor till kyckling och grönsaker. Tänk annars på att diska skärbrädan noga efter att du skurit kyckling och innan du skär grönsaker.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2286 KJ / 545 kCal
Fett8 g
Salt4.13 g
Kolhydrater79 g
Protein36 g
Kommentarer
Ingen höjdare!
Caroline
2021-02-21Äntligen en kycklingrätt jag klarar av att äta utan att bli illamående! Tack Ica!!
Johanna
2020-01-28Gott, men kryddade kyckligen mer med sambal oelek.
Camilla
2016-01-03