Sticky buns

Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
5
Sticky buns

Kolasås, pekannötter och fluffig bulle med smak av kanel. Ett försvinnande gott bakverk som görs i långpanna så att det räcker till många sötsugna fikagäster.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022

Sticky buns

Ingredienser

12 bullar
100 g rumstempererat smör
25 g färsk jäst
2 1/2 dl rumstempererad mjölk (3 %)
1 dl strösocker
2 krm salt
7 dl vetemjöl (7 dl motsvarar ca 420 g)+extra till utbakning

Kolasås

100 g smör
1 1/2 dl farinsocker
3 dl vispgrädde
1 dl lönnsirap
1/2 tsk salt
100 g hackade pecannötter

Fyllning

100 g rumstempererat smör
1 dl farinsocker
1 msk malen kanel

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Gjorde en variant av denna. Mitt vanliga bullrecept med denna kolasås, tyvärr glömde jag koka kolasåsen innan jag formade bullarna så såsen hamnade ovan på. Blev magiskt gott det oxå.

Gabriella

2023-08-05

Hej. Vill baka dom till jul. Går dom att frysa ner helt färdiga eller ? Tacksam för svar. Jette.

Jette

2022-12-19

Hej Jette! Ursäkta sent svar. Det går bra att frysa bullarna. Hälsningar Elina

Redaktionen

2022-12-29

Så himla goda bullar!!! De bästa jag någonsin ätit! Rekommenderas starkt!

Sara

2022-11-13

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per bulle.
Energi2560 KJ / 312 kCal
Fett38 g
Salt1 g
Kolhydrater62 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Mjölkchokladbiscotti med pecannötter
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pecanpaj
Betyg 2.9 av 5.
186 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfria havrekakor med russin och pekannötter
Betyg 4.5 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pikanta pecannötter
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hummingbird cake
Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungsstekt grapefrukt med pecannötter och kvarg
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 15 min att tillaga