Hummingbird cake

Hummingbirdkakan är en klassisk amerikansk kaka som innehåller både ananas, banan och nötter. En riktig maffig mjuk kaka som du täcker med en fräsch frosting av färskost och florsocker. Toppa kakan med pecannötter och pudra över lite kanel så att den blir riktigt vacker.

Ingredienser
12 bitar
Till formen
matfett
ströbröd
Botten
1 förp krossad ananas (à 425 g)
1 mogen banan
2 ägg
1 dl pecannötter
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk mald Ceylon kanel
1/2 tsk mald kardemumma
2 1/2 dl farinsocker
1 dl riven kokos
1 dl rapsolja
Frosting
200 g cream cheese (färskost)
75 g rumstempererat smör
2 tsk vaniljsocker
6 dl florsocker
Dekoration
1 dl pecannötter
1 tsk mald Ceylon kanel
Gör så här
00:45:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi2167 KJ / 518 kCal
Fett25 g
Salt0.41 g
Kolhydrater66 g
Protein5 g
Kommentarer
Den här kakan är supergod, och jag gjort den ofta utomlands. Där lärde jag mig att ha malen koriander i! Det blir riktigt gott! Jag har också alltid mindre kanel, för annars tar kanelen över
Stina
2025-04-18Kakan är saftig och god. Dock, trots all ingredienser, överväldigads smakerna av kanel. Jag föreslår mindre kanel så kanske mann känna ananasen, kokos och banan.
Raine
2024-04-23