Hummingbird cake

Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
1
Hummingbird cake

Hummingbirdkakan är en klassisk amerikansk kaka som innehåller både ananas, banan och nötter. En riktig maffig mjuk kaka som du täcker med en fräsch frosting av färskost och florsocker. Toppa kakan med pecannötter och pudra över lite kanel så att den blir riktigt vacker.

Hummingbird cake

Ingredienser

12 bitar

Till formen

matfett
ströbröd

Botten

1   förp krossad ananas (à 425 g)
1   mogen banan
2   ägg
1 dl  pecannötter
4 dl  vetemjöl
2 tsk  bakpulver
1 tsk  mald Ceylon kanel
1/2 tsk  mald kardemumma
2 1/2 dl  farinsocker
1 dl  riven kokos
1 dl  rapsolja

Frosting

200 g  cream cheese (färskost)
75 g  rumstempererat smör
2 tsk  vaniljsocker
6 dl  florsocker

Dekoration

1 dl  pecannötter
1 tsk  mald Ceylon kanel

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av cream cheese och smör (även till formen).
Gör mjölkproteinfri: byt cream cheese och smör (även till formen) mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Kakan är saftig och god. Dock, trots all ingredienser, överväldigads smakerna av kanel. Jag föreslår mindre kanel så kanske mann känna ananasen, kokos och banan.

Raine

2024-04-23

Näringsvärde per portion

Energi2167 KJ / 518 kCal
Fett25 g
Salt0.41 g
Kolhydrater66 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Snabba morning buns
Betyg 2 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pecanpaj
Betyg 2.9 av 5.
184 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mjölkchokladbiscotti med pecannötter
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sticky buns
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kladdkaka med vit choklad och saffran
Betyg 4.7 av 5.
26 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Saffransbullar med vaniljkräm och kanelsocker
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga