Hummingbird cake

Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
1
Hummingbird cake

Hummingbirdkakan är en klassisk amerikansk kaka som innehåller både ananas, banan och nötter. En riktig maffig mjuk kaka som du täcker med en fräsch frosting av färskost och florsocker. Toppa kakan med pecannötter och pudra över lite kanel så att den blir riktigt vacker.

Hummingbird cake

Ingredienser

12 bitar

Till formen

matfett
ströbröd

Botten

1 förp krossad ananas (à 425 g)
1 mogen banan
2 ägg
1 dl pecannötter
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk mald Ceylon kanel
1/2 tsk mald kardemumma
2 1/2 dl farinsocker
1 dl riven kokos
1 dl rapsolja

Frosting

200 g cream cheese (färskost)
75 g rumstempererat smör
2 tsk vaniljsocker
6 dl florsocker

Dekoration

1 dl pecannötter
1 tsk mald Ceylon kanel

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Kakan är saftig och god. Dock, trots all ingredienser, överväldigads smakerna av kanel. Jag föreslår mindre kanel så kanske mann känna ananasen, kokos och banan.

Raine

2024-04-23

Näringsvärde per bit

Energi2167 KJ / 518 kCal
Fett25 g
Salt0.41 g
Kolhydrater66 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Mjölkchokladbiscotti med pecannötter
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pecanpaj
Betyg 2.9 av 5.
186 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sticky buns
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabba morning buns
Betyg 2 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kiwimarmelad med stjärnanis och pecannötter
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kladdkaka med vit choklad och saffran
Betyg 4.7 av 5.
27 personer har röstat
Under 60 min att tillaga