Stenbergs portergryta med bacon och purjolök

Hemligheten bakom alla köttgrytor är att låta de puttra länge på spisen. Här är ett långkok på högrev med några härliga äss i ärmen – porter och en skvätt svartvinbärssaft gör den här grytan särskilt mustig. Resultatet? En rustik rätt som värmer både kroppen och hjärtat!

Ingredienser
6 portioner
Portergryta
ca 1200 g benfri högrev i bit
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
4 morötter
1 msk smör
50 cl porter
1/2 dl kinesisk soja
1/2 tsk salt
4 dl vatten
2 lagerblad
2 msk konc. svartvinbärssaft
1 1/2 msk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
salt
peppar
Topping
140 g skivat bacon
1 liten purjolök
1 kruka persilja
Till servering
pressad potatis
Gör så här
00:02:00
02:00:00
00:05:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3000 KJ / 717 kCal
Fett37 g
Salt3.8 g
Kolhydrater37 g
Protein51 g
Kommentarer
11 stVäldigt god och mustig gryta, gott alternativ till kalops som vi mest gjort. Använde gelé istället för saft, för det har vi alltid hemma, men det var det enda.
Helena
Fyfan vad god den blev! Perfekt att bjuda på 😍
Sabina
Smakade inte porter överhuvudtaget men helt ok gryta.
Carina