Stekta thaifiskbollar i salladsknyten
4.8Världens godaste

Är du på jakt efter ett enkelt och barnsligt gott recept på torsk så har du hittat rätt! Här smaksätts den med ingefära och paneras i panko till frasiga fiskbollar. Serverade i krispiga salladsblad tillsammans med majonnäs, jordnötter och thailändsk dippsås kommer de att göra succé på middagsbordet.

Ingredienser
4 portioner
500 g torskfilé utan skinn
1 äggvita
2 msk finriven ingefära
2 finrivna vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 dl panko
3 msk neutral olja till stekning
Dippsås
2 dl sweet chilisås
1 msk asiatisk fisksås
1 msk finriven ingefära
1 riven vitlöksklyfta
finrivet skal och pressad juice av 1 lime
Tillbehör
2 hjärtsallad eller isbergssallad (2 hjärtsallader motsvarar 1/2 isbergssallad)
1 dl majonnäs
2 dl hackade jordnötter
Gör så här
00:07:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2897 KJ / 783 kCal
Fett48 g
Salt4.7 g
Kolhydrater52 g
Protein36 g
Kommentarer
18 stSupergoda! Jag tycker de blir snäppet bättre med kolja istället för torsk. Vitlök kan bytas ut mot ramslök (torkad går bra). Jordnötter kan bytas ut mot saltade, rostade solrosfrön. Bollarna går bra att frysa och värma upp i micron sen.
Ulrika
Mycket gott och lite annorlunda användning av ”firren”! 😉
Henrik
Gott och roligt recept. Att få ihop 25 bollar är kanske att ta i om man inte gör dem väldigt små. Ett tips är att se upp med saltet eftersom de flesta fiskblock man köper i affären är på 400 gram, i receptet är det 500 gram.
Johanna
Ett favoritrecept bland ICA-recepten!
Malena
Såååå gott! Hela familjen älskade maten. Inklusive fiskskeptiska barn.
Anna
Har testat fritera bollarna istället men de blev faktiskt bättre stekta? Friterade blev de mer som fluffiga bollar.
Stina
Underbart gott! Går ej att sluta äta 😋😅
Benny
Smakar som något du lika gärna hade fått in på en finare restaurang. Väldigt trevliga smakkombinationer, textur, Mmmmmm så gott. Jag gjorde en Sriarchamajo till istället samt toppade med koriander.
Martina
Går det bra att frysa bollarna?
Elin
Hej Elin! De färdigstekta bollarna går bra att frysa men de är allra godast nystekta. 😊 Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket
Supergott tyckte alla! Stekte dem i mkt olja så de blev halvfriterade. Blandade i ett par msk Ponzu i majonäsen och lite honung i chilidippen. Serverade tillsammans med ris.
Sara evira