Stekt torskrygg med medelhavssalsa

12
1
Stekt torskrygg med medelhavssalsa

Körsbärstomater, silverlök, basilika och kalamataoliver är basen i den här underbara salsan med smak av Medelhavet. Tillsammans med en bit stekt torskrygg, krispiga bönor och en bit bröd är det en perfekt rätt att bjuda både sig själv och andra på. Variera gärna grönsakerna efter smak och säsong.

Skriv ut

Samarbete med:

Stekt torskrygg med medelhavssalsa

Ingredienser

4 portioner

Salsa

300 g
körsbärstomater (gärna olika färger)
1
silverlök
1/2
kruka basilika
1 dl
kalamataoliver
1 dl
olivolja
3 msk
kapris
1 krm
salt

Tillbehör

1 msk
olivolja
300 g
vaxbönor eller haricot verts
4
skivor bröd (gärna levain)

Torsk

600 g
torskrygg
1 tsk
salt
1/2 tsk
nymalen svartpeppar
1 msk
neutral olja
1 msk
smör

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett eller stek enbart i olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Eva

2021-04-03

Jättegott med salsan Uteslöt kapris dock och hade sockerärtor istället

Näringsvärde per portion

Energi 2599 KJ / 623 kCal
Fett 35 g
Salt 4.68 g
Kolhydrater 38 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept