Stekt torskrygg med medelhavssalsa
Körsbärstomater, silverlök, basilika och kalamataoliver är basen i den här underbara salsan med smak av Medelhavet. Tillsammans med en bit stekt torskrygg, krispiga bönor och en bit bröd är det en perfekt rätt att bjuda både sig själv och andra på. Variera gärna grönsakerna efter smak och säsong.
Samarbete med:
Royal Greenland
Ingredienser
4 portioner
Salsa
300 g körsbärstomater (gärna olika färger)
1 silverlök
1/2 kruka basilika
1 dl kalamataoliver
1 dl olivolja
3 msk kapris
1 krm salt
Tillbehör
1 msk olivolja
300 g vaxbönor eller haricot verts
4 skivor bröd (gärna levain)
Torsk
600 g torskrygg
1 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
1 msk neutral olja
1 msk smör
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett eller stek enbart i olja.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett eller stek enbart i olja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2599 KJ / 623 kCal
Fett35 g
Salt4.68 g
Kolhydrater38 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ser fint ut och låter gott men vad är det under fisken på bilden?
Björn
2023-11-19Gott och fräscht
Anne-charlotte
2022-04-05Jättegott med salsan Uteslöt kapris dock och hade sockerärtor istället
Eva
2021-04-03