Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Stekt torskrygg med medelhavssalsa

Körsbärstomater, silverlök, basilika och kalamataoliver är basen i den här underbara salsan med smak av Medelhavet. Tillsammans med en bit stekt torskrygg, krispiga bönor och en bit bröd är det en perfekt rätt att bjuda både sig själv och andra på. Variera gärna grönsakerna efter smak och säsong.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Salsa: Dela och skär tomaterna i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Hacka basilikan grovt. Blanda tomater, lök och basilika med resten av ingredienserna.
  2. Tillbehör: Hetta upp oljan i en stekpanna och stek bönorna 3-4 min. Salta och lägg åt sidan. Stek brödet tills det får fin färg.
  3. Torsk: Skär fisken i 4 bitar (för 4 port). Salta och peppra runt om. Värm oljan i en stekpanna och lägg i smöret. Stek fisken runt om 1-2 min på högre värme tills den får fin stekyta, sänk värmen och stek ytterligare ca 5 min. Lägg ev på ett lock. Fisken är klar vid en innertemperatur på 56°C.
  4. Servera torsken med bönor, bröd och salsa.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett eller stek enbart i olja.

Ingredienser

Portioner: 4
Salsa
  • 300 g körsbärstomater (gärna olika färger)
  • 1 silverlök
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 dl kalamataoliver
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk kapris
  • 1 krm salt
Tillbehör
  • 1 msk olivolja
  • 300 g vaxbönor eller haricot verts
  • 4 skivor bröd (gärna levain)
Torsk
  • 600 g torskrygg
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk smör
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2599 kJ / 623 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept