Stekt torsk med varm sallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt torsk med varm sallad

Torsken blir fastare och jämnare saltad när den får ligga i en rimningslag en stund före stekning. Den härligt röda, ljumma salladen gör du med tomat, chili och paprika – en riktig nyttoinjektion! Att servera torsken med svart quinoa blir extra effektfullt.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda salt och vatten i en bunke och lägg i fisken. Låt ligga ca 15 minuter.
  2. Sallad: Skala, dela och skiva löken tunt. Dela och kärna ur chili och paprika. Strimla chilin och skär paprikan i bitar. Skär tomaterna i halvor.
  3. Blanda olja, salt, peppar och vaniljpulver i en skål. Rör i lök, chili, paprika, tomat och granatäppelkärnor.
  4. Ta upp och torka av fisken. Stek fisken i smör i en stekpanna, ca 1 minut.
  5. Häll salladen över fisken i pannan och låt allt koka ihop 3–4 minuter.
  6. Servera med quinoa, gärna svart.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk salt
  • 1/2 l iskallt vatten
  • 4 ryggfiléer av MSC-märkt torsk (à 150 g)
  • 2 msk smör
  • svart quinoa till servering
Sallad
  • 1 rödlök
  • 1 röd chili (t ex spansk peppar)
  • 1 röd paprika
  • 250 g körsbärstomater
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 krm vanilj i pulverform
  • 1 dl granatäppelkärnor (färska eller frysta)
Lägg till i inköpslistan