Stekt torsk med varm sallad

Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat
2
Stekt torsk med varm sallad

Torsken blir fastare och jämnare saltad när den får ligga i en rimningslag en stund före stekning. Den härligt röda, ljumma salladen gör du med tomat, chili och paprika – en riktig nyttoinjektion! Att servera torsken med svart quinoa blir extra effektfullt.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014

Stekt torsk med varm sallad

Ingredienser

4 portioner
2 msk salt
1/2 l iskallt vatten
4 ryggfiléer av MSC-märkt torsk (à 150 g)
2 msk smör
svart quinoa till servering

Sallad

1 rödlök
1 röd chili (t ex spansk peppar)
1 röd paprika
250 g körsbärstomater
3 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 krm vanilj i pulverform
1 dl granatäppelkärnor (färska eller frysta)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott o vackert för ögat. Skall laga det på nytt, tur att jag hittade receptet

Barbro

2014-04-10

Mycket gott och smakrikt, lagom starkt! Sparar för att använda många gånger igen!

Margareta

2014-03-27

Testa liknande recept

Granatäpple- och myntaswirl
Betyg 2.4 av 5.
32 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Lax med rödbetstabbouleh
Betyg 4.2 av 5.
18 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kokos- och risplättar
Betyg 3.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Apelsinsallad med valnötter och granatäpple
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Frysta stjärnanismarinerade apelsinklyftor
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 15 min att tillaga