Vintrig vitkålssallad med pankopanerad kolja
Vitkål, morot och gnistrande granatäppelkärnor i en dressing med apelsin, citron, chili och vanilj. Här gör vi salladen till huvudnumret och en bit pankopanerad kolja får tjäna som tillbehör. Salladen är även god till kyckling eller fläsk – en riktig vitaminkick!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014
Ingredienser
4 portioner
1 paket fryst kolja (gärna MSC-märkt)
2 dl panko eller vanligt ströbröd
1 tsk salt
2 krm peppar
2 msk smör
citronklyftor till servering
Salladsdressing
1/2 chilifrukt (t ex jalapeño)
1/2 dl färskpressad apelsinjuice
2 msk färskpressad citronjuice
2 tsk honung
1 krm äkta pulver av vanilj
3 msk olivolja
salt
peppar
Vitkålssallad
ca 350 g vitkål
2 morötter
1/2 dl färska eller frysta granatäppelkärnor
ev 1/2 kruka hackad koriander till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket god och annorlunda! Har en stor sats i kylen och tar ett par dl som mellanmål.
Elisabet
2014-01-25Kålsalladen var fantastiskt god och kul. Vi åt den till örtmarinerade och ugnsstekta quornfileer vilket var en höjdare. Verkligen en positiv överraskning!
Marie
2014-01-23