Vintrig vitkålssallad med pankopanerad kolja

12
2
Vintrig vitkålssallad med pankopanerad kolja

Vitkål, morot och gnistrande granatäppelkärnor i en dressing med apelsin, citron, chili och vanilj. Här gör vi salladen till huvudnumret och en bit pankopanerad kolja får tjäna som tillbehör. Salladen är även god till kyckling eller fläsk – en riktig vitaminkick!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014

Vintrig vitkålssallad med pankopanerad kolja

Ingredienser

4 portioner
1 paket fryst kolja (gärna MSC-märkt)
2 dl panko eller vanligt ströbröd
1 tsk salt
2 krm peppar
2 msk smör
citronklyftor till servering

Salladsdressing

1/2 chilifrukt (t ex jalapeño)
1/2 dl färskpressad apelsinjuice
2 msk färskpressad citronjuice
2 tsk honung
1 krm äkta pulver av vanilj
3 msk olivolja
salt och peppar

Vitkålssallad

ca 350 g vitkål
2 morötter
1/2 dl färska eller frysta granatäppelkärnor
ev 1/2 kruka hackad koriander till garnering

För alla

Gör glutenfri: Använd glutenfritt ströbröd i stället för panko.
Gör laktosfri: Kontrollera innehållet i panko/ströbröd och byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera innehållet i panko/ströbröd och byt smör mot mjölkfritt matfett.
Fri från ägg, men kontrollera innehållet om ströbröd används.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Elisabet

2014-01-25

Mycket god och annorlunda! Har en stor sats i kylen och tar ett par dl som mellanmål.

Marie

2014-01-23

Kålsalladen var fantastiskt god och kul. Vi åt den till örtmarinerade och ugnsstekta quornfileer vilket var en höjdare. Verkligen en positiv överraskning!