Vintrig vitkålssallad med pankopanerad kolja

Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
2
Vintrig vitkålssallad med pankopanerad kolja

Vitkål, morot och gnistrande granatäppelkärnor i en dressing med apelsin, citron, chili och vanilj. Här gör vi salladen till huvudnumret och en bit pankopanerad kolja får tjäna som tillbehör. Salladen är även god till kyckling eller fläsk – en riktig vitaminkick!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014

Vintrig vitkålssallad med pankopanerad kolja

Ingredienser

4 portioner
1   paket fryst kolja (gärna MSC-märkt)
2 dl  panko eller vanligt ströbröd
1 tsk  salt
2 krm  peppar
2 msk  smör
citronklyftor till servering

Salladsdressing

1/2   chilifrukt (t ex jalapeño)
1/2 dl  färskpressad apelsinjuice
2 msk  färskpressad citronjuice
2 tsk  honung
1 krm  äkta pulver av vanilj
3 msk  olivolja
salt och peppar

Vitkålssallad

ca 350 g  vitkål
2   morötter
1/2 dl  färska eller frysta granatäppelkärnor
ev 1/2   kruka hackad koriander till garnering

För alla

Gör glutenfri: Använd glutenfritt ströbröd i stället för panko.
Gör laktosfri: Kontrollera innehållet i panko/ströbröd och byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera innehållet i panko/ströbröd och byt smör mot mjölkfritt matfett.
Fri från ägg, men kontrollera innehållet om ströbröd används.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Mycket god och annorlunda! Har en stor sats i kylen och tar ett par dl som mellanmål.

Elisabet

2014-01-25

Kålsalladen var fantastiskt god och kul. Vi åt den till örtmarinerade och ugnsstekta quornfileer vilket var en höjdare. Verkligen en positiv överraskning!

Marie

2014-01-23

Testa liknande recept

Stekt torsk med varm sallad
Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad kolja med broccoli
Betyg 2 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad kolja på en bädd av tomat
Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Granatäpple- och myntaswirl
Betyg 2.4 av 5.
32 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kolja med remouladsås
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng med morötter
Betyg 3 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga