Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Vintrig vitkålssallad med pankopanerad kolja

Vitkål, morot och gnistrande granatäppelkärnor i en dressing med apelsin, citron, chili och vanilj. Här gör vi salladen till huvudnumret och en bit pankopanerad kolja får tjäna som tillbehör. Salladen är även god till kyckling eller fläsk – en riktig vitaminkick!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken enligt anvisning på förpackningen. Fortsätt med salladen.
  2. Salladsdressing: Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda med övriga ingredienser till dressingen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vitkålssallad: Skär bort den hårda mittstocken på vitkålen. Strimla vitkålen fint. Skala och riv morötterna grovt. Blanda de rårivna grönsakerna med dressingen. Strö ev över lite hackad koriander. 
  4. Skär fiskfiléerna i bitar. Vänd i panko eller vanligt ströbröd blandat med salt och peppar.
  5. Stek fisken i smöret ca 3 minuter på varje sida. Servera med vitkålssalladen och citronklyftor.

För alla

Gör glutenfri: Använd glutenfritt ströbröd i stället för panko.
Gör laktosfri: Kontrollera innehållet i panko/ströbröd och byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera innehållet i panko/ströbröd och byt smör mot mjölkfritt matfett.
Fri från ägg, men kontrollera innehållet om ströbröd används.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paket fryst kolja (gärna MSC-märkt)
  • 2 dl panko eller vanligt ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 msk smör
  • citronklyftor till servering
Salladsdressing
  • 1/2 chilifrukt (t ex jalapeño)
  • 1/2 dl färskpressad apelsinjuice
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 2 tsk honung
  • 1 krm äkta pulver av vanilj
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
Vitkålssallad
  • ca 350 g vitkål
  • 2 morötter
  • 1/2 dl färska eller frysta granatäppelkärnor
  • ev 1/2 kruka hackad koriander till garnering
Lägg till i inköpslistan