Vintrig vitkålssallad med pankopanerad kolja

Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
2
Vintrig vitkålssallad med pankopanerad kolja

Vitkål, morot och gnistrande granatäppelkärnor i en dressing med apelsin, citron, chili och vanilj. Här gör vi salladen till huvudnumret och en bit pankopanerad kolja får tjäna som tillbehör. Salladen är även god till kyckling eller fläsk – en riktig vitaminkick!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014

Vintrig vitkålssallad med pankopanerad kolja

Ingredienser

4 portioner
1 paket fryst kolja (gärna MSC-märkt)
2 dl panko eller vanligt ströbröd
1 tsk salt
2 krm peppar
2 msk smör
citronklyftor till servering

Salladsdressing

1/2 chilifrukt (t ex jalapeño)
1/2 dl färskpressad apelsinjuice
2 msk färskpressad citronjuice
2 tsk honung
1 krm äkta pulver av vanilj
3 msk olivolja
salt
peppar

Vitkålssallad

ca 350 g vitkål
2 morötter
1/2 dl färska eller frysta granatäppelkärnor
ev 1/2 kruka hackad koriander till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Mycket god och annorlunda! Har en stor sats i kylen och tar ett par dl som mellanmål.

Elisabet

2014-01-25

Kålsalladen var fantastiskt god och kul. Vi åt den till örtmarinerade och ugnsstekta quornfileer vilket var en höjdare. Verkligen en positiv överraskning!

Marie

2014-01-23

Testa liknande recept

Stekt torsk med varm sallad
Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad kolja på en bädd av tomat
Betyg 4.3 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med remouladsås
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt kolja med rödbetshummus
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad kolja med broccoli
Betyg 2 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med äggsås
Betyg 3.8 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga