Stekt torsk med ljummen primörsallad

18
0
Stekt torsk med ljummen primörsallad

Stekt torsk med ljuvliga primörer. En underbar rätt som för tankarna till vår och sommar. Skölj och torka av fisken innan stekning och lägg fisken i en riktigt het panna så får den en fin stekyta. När fisken ligger i pannan sänker du värmen och steker den på 2 minuter på vardera sida. Så lätt och så gott!

Skriv ut
Stekt torsk med ljummen primörsallad

Ingredienser

4 portioner
400 g
kokt halverad potatis
150 g
skalade räkor
150 g
gröna förvällda bönor
50 g
bladspenat
1
filéad citron
-
dill
-
salt och peppar
4
skivor torskrygg med skinn (à 175 g)
3 msk
flytande matfett
50 g
margarin
-
riven pepparrot

Gör så här

För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut flytande matfett och margarin mot laktosfritt margarin/matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt flytande matfett och margarin mot mjölkproteinfritt matfett.Recept och bild från Milda Kockens val.

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1908 KJ / 455 kCal
Fett 20 g
Salt 1.54 g
Kolhydrater 21 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept