Stekt torsk med ljummen primörsallad

Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
1
Stekt torsk med ljummen primörsallad

Stekt torsk med ljuvliga primörer. En underbar rätt som för tankarna till vår och sommar. Skölj och torka av fisken innan stekning och lägg fisken i en riktigt het panna så får den en fin stekyta. När fisken ligger i pannan sänker du värmen och steker den på 2 minuter på vardera sida. Så lätt och så gott!

Stekt torsk med ljummen primörsallad

Ingredienser

4 portioner
400 g kokt halverad potatis
150 g skalade räkor
150 g gröna förvällda bönor
50 g bladspenat
1 filéad citron
dill
salt
peppar
4 skivor torskrygg med skinn (à 175 g)
3 msk flytande matfett
50 g margarin
riven pepparrot

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat

Kommentar

Lurig tidsangivelse när varken koka potatisen, förvälla bönorna eller filéa citronen ingår i den tid det tar att laga rätten.

Helena

2023-09-09

Näringsvärde per portion

Energi1908 KJ / 455 kCal
Fett20 g
Salt1.54 g
Kolhydrater21 g
Protein45 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Grönkålscrème
Betyg 2.5 av 5.
96 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Köttbullar med grön mosgratäng
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rödbets- och pepparotssallad
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Torskrygg med dillmos
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grönkålsfärskost med pepparrot
Betyg 3.2 av 5.
93 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svensk ”ceviche”
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga