Stekt torsk med ljummen primörsallad
Stekt torsk med ljuvliga primörer. En underbar rätt som för tankarna till vår och sommar. Skölj och torka av fisken innan stekning och lägg fisken i en riktigt het panna så får den en fin stekyta. När fisken ligger i pannan sänker du värmen och steker den på 2 minuter på vardera sida. Så lätt och så gott!
Ingredienser
4 portioner
400 g kokt halverad potatis
150 g skalade räkor
150 g gröna förvällda bönor
50 g bladspenat
1 filéad citron
dill
salt
peppar
4 skivor torskrygg med skinn (à 175 g)
3 msk flytande matfett
50 g margarin
riven pepparrot
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1908 KJ / 455 kCal
Fett20 g
Salt1.54 g
Kolhydrater21 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Lurig tidsangivelse när varken koka potatisen, förvälla bönorna eller filéa citronen ingår i den tid det tar att laga rätten.
Helena
2023-09-09