Stekt torsk med ljummen primörsallad

Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
0
Stekt torsk med ljummen primörsallad

Stekt torsk med ljuvliga primörer. En underbar rätt som för tankarna till vår och sommar. Skölj och torka av fisken innan stekning och lägg fisken i en riktigt het panna så får den en fin stekyta. När fisken ligger i pannan sänker du värmen och steker den på 2 minuter på vardera sida. Så lätt och så gott!

Stekt torsk med ljummen primörsallad

Ingredienser

4 portioner
400 g  kokt halverad potatis
150 g  skalade räkor
150 g  gröna förvällda bönor
50 g  bladspenat
1   filéad citron
dill
salt och peppar
4   skivor torskrygg med skinn (à 175 g)
3 msk  flytande matfett
50 g  margarin
riven pepparrot

Gör så här

För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut flytande matfett och margarin mot laktosfritt margarin/matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt flytande matfett och margarin mot mjölkproteinfritt matfett.Recept och bild från Milda Kockens val.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1908 KJ / 455 kCal
Fett20 g
Salt1.54 g
Kolhydrater21 g
Protein45 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Torskrygg med dillmos
Betyg 4.1 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Köttbullar med grön mosgratäng
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grönkålscrème
Betyg 2.5 av 5.
96 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Rimmad torskrygg med krossade rödbetor och pepparrot
Betyg 4 av 5.
190 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödbets- och pepparotssallad
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga