Köttbullar med grön mosgratäng | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Köttbullar med grön mosgratäng

Ett tjusigt sätt att servera potatismos på är i form av denna gröna mosgratäng, en fin blandning av spenat, tomater och mos som du gratinerar under ett täcke av ost. Servera gratängen med nystekta köttbullar och knäckebröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Tillaga potatismoset enligt förpackningens anvisning. Halvtina och grovhacka spenaten.
  3. Fräs spenaten i flytande margarin tills all vätska kokat in. Krydda med salt, peppar och gärna vitlöksklyftor.
  4. Skölj och skiva tomaterna. Fördela spenat och potatismos i en ugnssäker form. Lägg på tomaterna och strö över osten.
  5. Gratinera mitt i ugnen i ca 10 minuter. Stek köttbullarna enligt förpackningens anvisning.
  6. Servera gratängen till köttbullarna och knäckebröd. Frukt är gott som dessert.

För alla

Läs noga ingredienserna på potatismoset och köttbullarna.
I övrigt innehåller rätten laktos, mjölkproten, gluten och ägg.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: Gör eget potatismos med mjölkfritt margarin och solhavre. Fräs spenaten i mjölkfritt margarin och byt ut osten mot sojabaserad ost.

Tips

Har du hemlagat potatismos kvar i kylskåpet sen tidigare middag kan pulvermoset ersättas med ca 6 dl färdigt mos (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port potatismospulver
  • 2 paket djupfryst bladspenat (à 250 g)
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 tomater
  • 2 dl riven ost (max 17%)
  • 1 ask färska köttbulle (à 350 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2230 kJ / 533 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden