Tunnbrödsklämma med kräftstjärtar och ägg | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tunnbrödsklämma med kräftstjärtar och ägg

Bjud på ett smarrigt mellanmål med denna smakrika tunnbrödsklämma som innehåller både kräftstjärtar och ägg. De ljumma skivade potatisarna gör din klämma mer matig och en dutt len gräddfil med citrus och lök blir pricken över i.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen med skal. Mjuk-/hårdkoka äggen, 5-6 minuter. 
  2. Lägg tunnbröden på tallrikar och lägg på salladsbladen.
  3. Skala och skiva över den avsvalnade, ljumma mandelpotatisen. Tillsätt 2 krm salt och 1 krm peppar per rulle. 
  4. Skala och hacka äggen. Skär dillen grovt. Blanda detta och lägg på potatisen. 
  5. Skölj citronen och riv skalet fint. Skala och finhacka löken. Blanda detta med gräddfilen. 
  6. Klicka på gräddfilsblandingen och lägg på de avrunna kräftstjärtarna. Rulla ihop klämmor eller servera på tallrik.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör mjölkfri: välj bröd utan mjölk. Byt gräddfilen mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut äggen.

Tips

För att lyckas med mandelpotatisen, så att den inte kokar sönder, låt den koka upp i saltat vatten och stäng sedan av plattan. Låt den "koka" klart på plattans eftervärme.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 mjuka tunnbröd
  • 500 g mandelpotatis
  • 4 ägg
  • 8 romansalladsblad
  • 1 knippe dill
  • 1 citron
  • 1 rödlök
  • 2 dl gräddfil
  • 1 burk kräftstjärtar i lake (à 320 g)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1467 kJ / 351 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden