Dijonströmming med mosad potatis & syrad gurka
Smörstekt strömming med dijonsenap serverar du här tillsammans med ett friskt potatismos med crème fraiche och citron. Strömmingen och potatisen får även sällskap på tallriken av hemmagjord syrad gurka som blir en underbar smakbrytare.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010
Ingredienser
4 portioner
Syrad gurka
1 dl ättiksprit (12%)
2 dl socker
2 dl vatten
1 gurka
2 msk hackad dill
Mosad potatis
800 g potatis
2 dl crème fraiche
finrivet skal av 1/2 citron
1 tsk salt
2 krm peppar
Dijonströmming
600 g strömmingsfiléer
4 msk dijonsenap
1 1/2 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
2 krm peppar
smör till stekning
Garnering
dillvippa
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer