Stekt strömming med jordärtskockspuré och krispiga rotfrukter

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Stekt strömming med jordärtskockspuré och krispiga rotfrukter

Finns det något godare än krispigt stekt strömming? Här vänds strömmingsfiléerna i gräddfil och senap innan de paneras i rågmjöl. Knapriga rotisar och en len puré på jordärtskocka matchar strömmingen perfekt.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2013

Stekt strömming med jordärtskockspuré och krispiga rotfrukter

Ingredienser

4 portioner

Jordärtskockspuré

1 kg jordärtskockor
färskpressad juice från 1/2 citron
5 dl mellanmjölk (1,5 %)
3 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Krispiga rotfrukter

2 morötter
1/2 kålrot (1/2 kålrot motsvarar ca 300 g)
färskpressad juice från 1/2 citron
2 msk finhackad dill
1 msk finriven pepparrot
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar

Strömming

16 strömmingsfiléer (16 filéer motsvarar ca 600 g)
1 1/2 dl gräddfil
3 msk grov skånsk senap
2 dl grovt rågmjöl
smör till stekning
salt
peppar

Gör så här

00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Senapsstekt strömming med pepparrot
    Betyg 4.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Knäckebröd
    Betyg 4 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Teriyakiströmming
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad