Dumplings i tomatbuljong med ingefära
Med färdiga dumplings slänger du enkelt ihop denna goda och värmande dumplingsoppa med tomat, spenat och ingefära. Toppa med salladslök, rostad lök och sesamolja vid servering och njut!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2024
Ingredienser
4 portioner
4 vitlöksklyftor
500 g körsbärstomater
2 salladslökar
2 msk rapsolja
3 msk finriven ingefära
2 msk japansk soja
1 liter kyckling- eller grönsaksbuljong
2 tsk strösocker
salt
2 förp dumplings (à ca 320 g)
2 förp färsk bladspenat (à 65 g)
4 msk rostad lök
sesamolja (till servering)
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen och dumplingsen. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.
Gör så här
Tips
Toppa med chiliolja för hetta.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
God smak men blev inte så mycket buljong
Maria
2024-09-12Något av det godaste jag har ätit. Håller med om kommentaren kring att dumpningarna är sköra, vilket kan vara bra att tänka på. Antingen bryr man sig inte eller så tillagar man dem separat ☺️
Josefine
2024-09-08Snabbt och gott! Dumplingarna går dock väldigt lätt sönder i soppan. Nästa gång tillagar jag dem separat och så får man hälla soppan över på tallriken. Det borde funka bättre till matlåda också.
Anna
2024-08-28