Dumplings i tomatbuljong med ingefära

Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
3
Dumplings i tomatbuljong med ingefära

Med färdiga dumplings slänger du enkelt ihop denna goda och värmande dumplingsoppa med tomat, spenat och ingefära. Toppa med salladslök, rostad lök och sesamolja vid servering och njut!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2024

Dumplings i tomatbuljong med ingefära

Ingredienser

4 portioner
4   vitlöksklyftor
500 g  körsbärstomater
2   salladslökar
2 msk  rapsolja
3 msk  finriven ingefära
2 msk  japansk soja
1   liter kyckling- eller grönsaksbuljong
2 tsk  strösocker
salt
2 förp  dumplings (à ca 320 g)
2 förp  färsk bladspenat (à 65 g)
4 msk  rostad lök
sesamolja (till servering)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och dumplingsen. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Gör så här

Tips

Toppa med chiliolja för hetta.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

God smak men blev inte så mycket buljong

Maria

2024-09-12

Något av det godaste jag har ätit. Håller med om kommentaren kring att dumpningarna är sköra, vilket kan vara bra att tänka på. Antingen bryr man sig inte eller så tillagar man dem separat ☺️

Josefine

2024-09-08

Snabbt och gott! Dumplingarna går dock väldigt lätt sönder i soppan. Nästa gång tillagar jag dem separat och så får man hälla soppan över på tallriken. Det borde funka bättre till matlåda också.

Anna

2024-08-28

Testa liknande recept

Japchae – sötpotatisnudlar med tofu och svamp
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sötstarkt curryfläsk
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt tofu med spenat, ägg och söt soja
Betyg 3 av 5.
44 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Koreansk auberginesallad
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt spenat med ingefära
Betyg 4.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pak choi asian style
Betyg 3.8 av 5.
34 personer har röstat
Under 15 min att tillaga