Stekt spätta med remouladyoghurt

Betyg 2.6 av 5.38 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Stekt spätta med remouladyoghurt

En lättlagad måltid utan komplicerade ingredienser. Denna stekta spätta serverar du tillsammans med din hemmagjorda remouladyoghurt innehållande pickels och dill. Servera med gurkstavar och kokt potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2011

Stekt spätta med remouladyoghurt

Ingredienser

4 portioner
800 g rödspätta
900 g potatis
1/2 dl vetemjöl
salt
peppar
2 msk smör eller margarin

Remoulad

1 burk pickles (à 390 g)
2 dl matyoghurt
2 msk hackad dill
1 gurka

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Fisken var ju jättegod utbrast sonen. Jag använde laktosfri matyoughurt till remouladen och var noga med att låta picklesen rinna av. Med salt och peppar kunde jag balansera syran så att den blev fräsch och god. Gott!

    Sofia

  • Det här receptet var lättlagat och smidigt att göra men jag tycker inte att remouladsåsen var så god eftersom det blev en lite för sötsyrlig sur smak.

    Johanna

  • Fattig student som jag är så bytte jag rödspättan mot sejfile vilket gick utmärkt! Detta var en väldigt god maträtt! Jag använde saltgurka istället för pickles (osäker på exakta skillnaden) men det blev jättegott!

    Josefine

Näringsvärde per portion

Energi2331 KJ / 579 kCal
Fett16.4 g
Kolhydrater59.6 g
Protein41.8 g

Testa liknande recept

  • Spätta med remouladsås
    Betyg 3.3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Rödspätta med rädisor och gurka
    Betyg 3.2 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad