Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Dillbakad rödspätta med spenatsallad och kålrabbistomp

Vad är väl mer svenskt på middagsbordet än en ugnsbakad rödspätta med spenatsallad och kålrabbi? Gillar du sting i maten? I detta recept adderas dijonsenap och syrlig lime vilket framhäver rödspättans smaker. Serveras med potatis och givetvis crème fraiche.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Sätt ugnen på 175˚C.
  3. Stomp: Skala potatis och kålrabbi, skär potatisen i bitar och kålrabbin i något mindre bitar än potatisen. Lägg allt i en kastrull, häll på vatten så att det precis täcker grönsakerna och koka dem mjuka under lock. 
  4. Rödspätta: Hacka dillen grovt. Bred senapen över filéerna. Lägg på dillen och salta och peppra. Vik ihop filéerna med fyllningen utåt och lägg dem i en ugnssäker form. Sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter. 
  5. Stomp: Häll av kokvattnet och spara det. Krossa potatis och kålrabbi lätt med en gaffel eller slev, rör ner crème fraiche. Smaka av med några droppar citronsaft från halva citronen (spara andra halvan till servering). Smaka av med salt och peppar.  
  6. Sallad: Skala och skär morötterna i långa tunna skivor med osthyvel eller potatisskalare och skär tomaterna i halvor. Blanda morötter, tomater och spenat och ringla över olivoljan. 
  7. Skär resten av citronen i klyftor. 
  8. Servera stompen tillsammans med fisk, sallad och citronklyftor.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Kålrabbistomp
  • 600 g potatis
  • ca 300 g kålrabbi
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 citron
  • salt
  • peppar
Rödspetta
  • 1 kruka dill
  • ca 1 msk dijonsenap
  • ca 500 g rödspättafilé
Sallad
  • 2 morötter
  • 250 g körsbärstomater
  • 65 g babyspenat
  • 2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1870 kJ / 447 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer