Dillbakad rödspätta med spenatsallad och kålrabbistomp

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
1
Dillbakad rödspätta med spenatsallad och kålrabbistomp

Vad är väl mer svenskt på middagsbordet än en ugnsbakad rödspätta med spenatsallad och kålrabbi? Gillar du sting i maten? I detta recept adderas dijonsenap och syrlig citron vilket framhäver rödspättans smaker. Serveras med potatis och givetvis crème fraiche.

Dillbakad rödspätta med spenatsallad och kålrabbistomp

Ingredienser

4 portioner

Kålrabbistomp

600 g potatis
ca 300 g kålrabbi
1 dl crème fraiche
1 citron
salt
peppar

Rödspetta

1 kruka dill
ca 1 msk dijonsenap
ca 500 g rödspättafilé

Sallad

2 morötter
250 g körsbärstomater
65 g babyspenat
2 msk olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Var kommer limen in i receptet?

Sandro

2019-01-28

Hej Sandra! Tryckfelsnisse hade skrivit lime istället för citron. Tack för att du hörde av dig! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2019-01-29

Näringsvärde per portion

Energi1870 KJ / 447 kCal
Fett17 g
Salt2.19 g
Kolhydrater37 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rödspätta i paneng curry med spetspaprika
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta med dill- och citronsås
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt spätta med äggsås
Betyg 2.8 av 5.
88 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dillbakad spätta med gröna ärter
Betyg 3.3 av 5.
136 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ansjovisspätta med dillroyal
Betyg 3.4 av 5.
57 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad spätta med anjovis och sparris
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga