Dillbakad rödspätta med spenatsallad och kålrabbistomp
Vad är väl mer svenskt på middagsbordet än en ugnsbakad rödspätta med spenatsallad och kålrabbi? Gillar du sting i maten? I detta recept adderas dijonsenap och syrlig citron vilket framhäver rödspättans smaker. Serveras med potatis och givetvis crème fraiche.
Ingredienser
4 portioner
Kålrabbistomp
600 g potatis
ca 300 g kålrabbi
1 dl crème fraiche
1 citron
salt
peppar
Rödspetta
1 kruka dill
ca 1 msk dijonsenap
ca 500 g rödspättafilé
Sallad
2 morötter
250 g körsbärstomater
65 g babyspenat
2 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1870 KJ / 447 kCal
Fett17 g
Salt2.19 g
Kolhydrater37 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Var kommer limen in i receptet?
Sandro
2019-01-28Hej Sandra! Tryckfelsnisse hade skrivit lime istället för citron. Tack för att du hörde av dig! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-01-29