Dillbakad rödspätta med spenatsallad och kålrabbistomp

3
1
Dillbakad rödspätta med spenatsallad och kålrabbistomp

Vad är väl mer svenskt på middagsbordet än en ugnsbakad rödspätta med spenatsallad och kålrabbi? Gillar du sting i maten? I detta recept adderas dijonsenap och syrlig citron vilket framhäver rödspättans smaker. Serveras med potatis och givetvis crème fraiche.

Skriv ut
Dillbakad rödspätta med spenatsallad och kålrabbistomp

Ingredienser

4 portioner

Kålrabbistomp

600 g
potatis
ca 300 g
kålrabbi
1 dl
crème fraiche
1
citron
-
salt
-
peppar

Rödspetta

1
kruka dill
ca 1 msk
dijonsenap
ca 500 g
rödspättafilé

Sallad

2
morötter
250 g
körsbärstomater
65 g
babyspenat
2 msk
olivolja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Sandro

2019-01-28

Var kommer limen in i receptet?

Redaktionen ICAse

2019-01-29

Hej Sandra! Tryckfelsnisse hade skrivit lime istället för citron. Tack för att du hörde av dig! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1870 KJ / 447 kCal
Fett 17 g
Salt 2.19 g
Kolhydrater 37 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept