Sparris i het sås

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Sparris i het sås

Denna sparris passar utmärkt som tillbehör eller till tapasbordet med sin syrliga och heta sås på bland annat citron och kajennpeppar. Sparrisen låter du dra i såsen en stund innan servering för att sparrisarna ska få marinera sig i smakerna.

Sparris i het sås

Ingredienser

8 portioner
1 burk vit sparris (à 330 g)
1 burk grön sparris (à 330 g)
1 citron
1/2 dl olivolja
1 msk socker
1/2 tsk salt
1 krm kajennpeppar
1/2 dl finhackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Rätten lagades på ett tapasbord 080207. Den var lätt att göra och god. Storbladig persilja användes och det blev en lyckad smakkombination. Ta upp sparrisen ur marinaden om allt inte äts upp vid huvudtillfället. Allt för att inte citrussmaken skall ta överhand.

Ingrid

2008-02-19

Näringsvärde per portion

Energi305 KJ / 73 kCal
Fett6.2 g
Salt0.93 g
Kolhydrater2.8 g
Protein0.8 g

Testa liknande recept

Sparris med serranoskinka och ostvinägrett
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad lax med honungsvinägrette och primörsallad
Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jordnötsvinägrett
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sparris med rökt kalkonbröst och limevinägrett
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vinägrett
Betyg 4.3 av 5.
50 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Basilika- och chiliolja
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga