Sparris i het sås

2
1
Sparris i het sås

Denna sparris passar utmärkt som tillbehör eller till tapasbordet med sin syrliga och heta sås på bland annat citron och kajennpeppar. Sparrisen låter du dra i såsen en stund innan servering för att sparrisarna ska få marinera sig i smakerna.

Sparris i het sås

Ingredienser

8 portioner
1 burk vit sparris (à 330 g)
1 burk grön sparris (à 330 g)
1 citron
1/2 dl olivolja
1 msk socker
1/2 tsk salt
1 krm kajennpeppar
1/2 dl finhackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Ingrid

2008-02-19

Rätten lagades på ett tapasbord 080207. Den var lätt att göra och god. Storbladig persilja användes och det blev en lyckad smakkombination. Ta upp sparrisen ur marinaden om allt inte äts upp vid huvudtillfället. Allt för att inte citrussmaken skall ta överhand.

Näringsvärde per portion

Energi 305 KJ / 73 kCal
Fett 62 g
Salt 93 g
Kolhydrater 28 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden