Sparris i het sås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Sparris i het sås

Denna sparris passar utmärkt som tillbehör eller till tapasbordet med sin syrliga och heta sås på bland annat citron och kajennpeppar. Sparrisen låter du dra i såsen en stund innan servering för att sparrisarna ska få marinera sig i smakerna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt sparissen rinna av och lägg den på ett serveringsfat eller på flera, små fat. Skölj citronen noga i ljummet vatten och riv av skalet. Halvera och pressa ur saften. Blanda citronsaften med oljan och tillsätt citronskal, socker, salt och kajennpeppar.
  2. Häll vinägretten över sparrisen och låt marinera ca 1 tim i kylskåpet. Strö över persiljan vid servering.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 burk vit sparris (à 330 g)
  • 1 burk grön sparris (à 330 g)
  • 1 citron
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1/2 dl finhackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 305 kJ / 73 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept