Sparris i het sås
Denna sparris passar utmärkt som tillbehör eller till tapasbordet med sin syrliga och heta sås på bland annat citron och kajennpeppar. Sparrisen låter du dra i såsen en stund innan servering för att sparrisarna ska få marinera sig i smakerna.
Ingredienser
8 portioner
1 burk vit sparris (à 330 g)
1 burk grön sparris (à 330 g)
1 citron
1/2 dl olivolja
1 msk socker
1/2 tsk salt
1 krm kajennpeppar
1/2 dl finhackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi305 KJ / 73 kCal
Fett6.2 g
Salt0.93 g
Kolhydrater2.8 g
Protein0.8 g
Kommentar
Rätten lagades på ett tapasbord 080207. Den var lätt att göra och god. Storbladig persilja användes och det blev en lyckad smakkombination. Ta upp sparrisen ur marinaden om allt inte äts upp vid huvudtillfället. Allt för att inte citrussmaken skall ta överhand.
Ingrid
2008-02-19