Färsk sej med gräddkokta rödbetor och gräslök

3
2
Färsk sej med gräddkokta rödbetor och gräslök

Få saker är så gott som fisk i ugn. Och med massa smarriga tillbehör som kokt sommarpotatis, gräddkokta rödbetor och sallad får den goda smaken verkligen komma fram. Laga, ät och njut.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2022

Färsk sej med gräddkokta rödbetor och gräslök

Ingredienser

4 portioner
900 g sommarpotatis
350 g små färska rödbetor
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl vatten
2 msk kapris
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
finrivet skal och saft av 1/2 citron
600 g sejfilé
salt
peppar
1 kruka sallad (gärna röd & grön)
1 tsk majsstärkelse

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Skydda händerna mot rödbetsfärgen genom att använda diskhandskar eller så smörjer du in händerna med lite olja innan du skalar dem.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Helene

2022-09-18

Smakade mycket gott! Man får laborera lite med de övriga ingredienserna, så blir det smarrigt. Om man rimmar torsk och även tar med lite knaperstekt bacon så är detta ett kanonrecept att bjuda vänner på!

Harald

2022-05-19

Jag är inte kräsmagad men när jag smakade på de gräddkokta rödbetorna så vändes magen inoch ut….. åkte rakt ned i en hulkandes fart i sopen…

Näringsvärde per portion

Energi 2181 KJ / 521 kCal
Fett 23 g
Salt 2 g
Kolhydrater 40 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden