Färsk sej med gräddkokta rödbetor och gräslök
Få saker är så gott som fisk i ugn. Och med massa smarriga tillbehör som kokt sommarpotatis, gräddkokta rödbetor och sallad får den goda smaken verkligen komma fram. Laga, ät och njut.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g sommarpotatis
350 g små färska rödbetor
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl vatten
2 msk kapris
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
finrivet skal och saft av 1/2 citron
600 g sejfilé
salt
peppar
1 kruka sallad (gärna röd & grön)
1 tsk majsstärkelse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2181 KJ / 521 kCal
Fett23 g
Salt2 g
Kolhydrater40 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smakade mycket gott! Man får laborera lite med de övriga ingredienserna, så blir det smarrigt. Om man rimmar torsk och även tar med lite knaperstekt bacon så är detta ett kanonrecept att bjuda vänner på!
Helene
2022-09-18Jag är inte kräsmagad men när jag smakade på de gräddkokta rödbetorna så vändes magen inoch ut….. åkte rakt ned i en hulkandes fart i sopen…
Harald
2022-05-19