Färsk sej med gräddkokta rödbetor och gräslök

0
0
Färsk sej med gräddkokta rödbetor och gräslök

Få saker är så gott som fisk i ugn. Och med massa smarriga tillbehör som kokt sommarpotatis, gräddkokta rödbetor och sallad får den goda smaken verkligen komma fram. Laga, ät och njut.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2021

Färsk sej med gräddkokta rödbetor och gräslök

Ingredienser

4 portioner
900 g
sommarpotatis
350 g
små färska rödbetor
2 1/2 dl
vispgrädde
1/2 dl
vatten
2 msk
kapris
1/2
förp färsk gräslök (à 20 g)
1/2
citron (finrivet skal och saften)
600 g
sejfilé
-
salt
-
peppar
1
kruka sallad (gärna röd & grön)
1 tsk
majsstärkelse

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2181 KJ / 521 kCal
Fett 23 g
Salt 2 g
Kolhydrater 40 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept