Fisksoppa med citronmajonnäs
En fisksoppa gjord på paprika, morot och tomat samt räkor och sejfilé. Till detta serveras kokt potatis och en citronmayo med vitlök. Passar oerhört bra egentligen när som helst.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2021
Ingredienser
4 portioner
600 g potatis
Fisksoppa
1 röd paprika
1 morot
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
7 1/2 dl fiskbuljong (vatten och tärningar eller fond)
500 g passerade tomater
2 tsk paprikapulver
360 g räkor i lake
400 g sejfilé
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
Citronmajonnäs
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl majonnäs
salt
peppar
1 citron
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen och majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2386 KJ / 569 kCal
Fett31 g
Salt4 g
Kolhydrater39 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt och gott men behöver salt. Citronmajonäsen är verkligen fantastisk till.
Elenore
2024-01-17Salt och peppar!
Erik örjan
2022-05-21Fantastiskt god och lätt att göra. Hade ingen gräslök så bytte ut till dill.
Kersti
2021-11-10