Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ugnssej med frasiga örter

Sejfilén placerar du på en tomatbas i en ugnsform innan den bäddas in i en läcker röra av färska örter, citronsaft och ströbröd. Toppa ugnssejen med flingsalt för en fin sälta innan servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Fördela Tomatbasen i en ugnssäker form.
  3. Skär sejfiléerna i portionsbitar. Lägg dem i formen. Krydda fisken med salt och peppar.
  4. Blanda (eller mixa) finhackade örter med ströbröd, tillsätt citronjuice.
  5. Rör ner olivoljan, lite i taget. Örtröran ska vara tjock.
  6. Täck fisken med örtröran. Tillaga i ugn 30-35 minuter. Strö över flingsalt. Servera fisken med t ex ris, bulgur eller matkorn och haricots verts.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, under förutsättning att man väljer ströbröd utan dessa ingredienser. Obs! bulgur och matkorn innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 sats fryst, tinad tomatbas (se länk nedan under steg 2)
  • 600 g skinn- och benfri sejfilé (byxad)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Örttäcke
  • 1 dl finhackade färska örter (t ex persilja, timjan och basilika)
  • 1 dl ströbröd
  • 3 msk färskpressad citronjuice (3 msk motsvarar 1/2 citron)
  • 3 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer