Stekt sej med krassesås

I den här rätten är det såsen som har huvudrollen. Kanske är krassesås ingenting man ens hört talas om tidigare, men efter den här veckan tror vi den kommer bli känd eftersom den är supersmarrig. Perfekt tillbehör till smörstekt sej och kokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2025

Gör så här
00:03:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1520 KJ / 363 kCal
Fett35 g
Salt1.9 g
Kolhydrater42 g
Protein35 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
7 stFinns det några tips för att ”lyckas” med att steka fiskfiléer? Jag är inte så bra på att steka fisk även om jag gör det då och då, som när jag får ett recept i matkassen. Fisken ”smular ofta sönder sig” på stekpannan för mig, så även denna gång. Tyckte inte heller att det var någon extraordinär smakupplevelse i såsen. Jag gillar mer att tillaga fisk i ugn som exempelvis fiskgratäng. Därav lite lägre betyg denna gång för min del.
Lotta
Hej Lotta! Det kan vara lite klurigt att steka vitfisk. Torka av den lite med hushållspapper och låt den ligga rätt länge i stekpannan innan den vänds. Oftast fastnar den lite först men får den steka lite längre så släpper den lättare. Ett annat tips är att vända fisken i lite vetemjöl och sen steka den i smör i stekpannan. Då får den lite som en tunn panering och håller i hop lite bättre. Lycka till med firren! Hälsningar Niclas
ICA-köket
Supergott! Vi panerade fisken vilket gjorde att rätten även uppskattades av våra barn.
Anna
Upptäckte att sej inte blir torr som torsk och annan fisk om man steker den lite för länge i stekpannan eller värmer upp den dagen därpå. Mycket bra fisk! Däremot gillar jag inte dessa förpackningar som ICA och andra har för de stinker gammal fisk när man öppnar dem, fast fisken är färsk. Köper aldrig mer fisk i sådana längre.
Ann-catrin