Stekt sej med krassesås

Betyg 2.4 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Stekt sej med krassesås

I den här rätten är det såsen som har huvudrollen. Kanske är krassesås ingenting man ens hört talas om tidigare, men efter den här veckan tror vi den kommer bli känd eftersom den är supersmarrig. Perfekt tillbehör till smörstekt sej och kokt potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2025

Stekt sej med krassesås

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Krassesås

1 dl mjölk
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 fiskbuljongtärning
1 förp krasse (à 100 g)
salt
peppar
ca 600 g sejfilé
1/2 msk smör
1 förp snackgurka eller vanlig gurka (à 250 g)

Gör så här

00:03:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Finns det några tips för att ”lyckas” med att steka fiskfiléer? Jag är inte så bra på att steka fisk även om jag gör det då och då, som när jag får ett recept i matkassen. Fisken ”smular ofta sönder sig” på stekpannan för mig, så även denna gång. Tyckte inte heller att det var någon extraordinär smakupplevelse i såsen. Jag gillar mer att tillaga fisk i ugn som exempelvis fiskgratäng. Därav lite lägre betyg denna gång för min del.

    Lotta

    Hej Lotta! Det kan vara lite klurigt att steka vitfisk. Torka av den lite med hushållspapper och låt den ligga rätt länge i stekpannan innan den vänds. Oftast fastnar den lite först men får den steka lite längre så släpper den lättare. Ett annat tips är att vända fisken i lite vetemjöl och sen steka den i smör i stekpannan. Då får den lite som en tunn panering och håller i hop lite bättre. Lycka till med firren! Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Supergott! Vi panerade fisken vilket gjorde att rätten även uppskattades av våra barn.

    Anna

  • Upptäckte att sej inte blir torr som torsk och annan fisk om man steker den lite för länge i stekpannan eller värmer upp den dagen därpå. Mycket bra fisk! Däremot gillar jag inte dessa förpackningar som ICA och andra har för de stinker gammal fisk när man öppnar dem, fast fisken är färsk. Köper aldrig mer fisk i sådana längre.

    Ann-catrin

Näringsvärde per portion

Energi1520 KJ / 363 kCal
Fett35 g
Salt1.9 g
Kolhydrater42 g
Protein35 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Sej med chipotleglaze
    Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt sej med remouladsås
    Betyg 2.9 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Panerad fisk med potatismos
    Betyg 4.6 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fiskgryta med saffran och tomat
    Betyg 4.2 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt sej med citronsås och broccoli
    Betyg 4.1 av 5.40 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad