Stekt sej med dillsås och ärtor

Betyg 4 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Stekt sej med dillsås och ärtor

Sej är en torskfisk med lite mörkare kött än torsken. Stek den med smör så får du ett fantastiskt fast och smakrikt kött. Servera med potatis och den goda såsen med crème fraiche. Vem sa att fisk behöver vara krångligt?

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2018

Stekt sej med dillsås och ärtor

Ingredienser

4 portioner
600 g sejfilé eller alaska pollock
900 g potatis
200 g frusna sockerärtor
2 dl lätt crème fraiche
1 msk fryst dill

Att ha hemma

2 msk smör
salt
peppar

Gör så här

00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1891 KJ / 452 kCal
Fett14 g
Salt2.13 g
Kolhydrater41 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Sej med kaviar och gräslök
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt sej med citronsås och broccoli
    Betyg 4.1 av 5.40 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Sej med chipotleglaze
    Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Panerad fisk med potatismos
    Betyg 4.6 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt sej med remouladsås
    Betyg 2.9 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad