Fetabiffar och potatissallad med bönor
Biffar med fetaost som smälter i värmen och till det en god potatissallad med bönor och oliver i en dressing är en rätt med smaker från Medelhavet. Om vädret vill kanske du grillar biffarna istället för att steka dem inomhus?
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2012
Ingredienser
4 portioner
Potatissallad
900 g färskpotatis
380 g kokta blandade bönor
290 g urkärnade kalamataoliver
1 rödlök
3 msk senap
3 msk vitvinsvinäger
2 msk olivolja
2 msk vatten
salt
peppar
1/2 påse rucola (à 65 g ruccola)
Fetabiffar
1 vitlöksklyfta
1/2 citron
100 g fetaost
ca 500 g nötfärs
1/2 dl vatten
2 msk hackad persilja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3144 KJ / 751 kCal
Fett36.9 g
Kolhydrater74 g
Protein44.6 g
Kommentar
Jättegott tillsammans. Rekommenderas.
Carina
2023-05-09