Fetabiffar och potatissallad med bönor

Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
1
Fetabiffar och potatissallad med bönor

Biffar med fetaost som smälter i värmen och till det en god potatissallad med bönor och oliver i en dressing är en rätt med smaker från Medelhavet. Om vädret vill kanske du grillar biffarna istället för att steka dem inomhus?

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2012

Fetabiffar och potatissallad med bönor

Ingredienser

4 portioner

Potatissallad

900 g  färskpotatis
380 g  kokta blandade bönor
290 g  urkärnade kalamataoliver
1   rödlök
3 msk  senap
3 msk  vitvinsvinäger
2 msk  olivolja
2 msk  vatten
salt och peppar
1/2   påse rucola (à 65 g ruccola)
salt och peppar

Fetabiffar

1   vitlöksklyfta
1/2   citron
100 g  fetaost
ca 500 g  nötfärs
1/2 dl  vatten
2 msk  hackad persilja
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
1 msk  olja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut fetaosten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat

Kommentar

Jättegott tillsammans. Rekommenderas.

Carina

2023-05-09

Näringsvärde per portion

Energi3144 KJ / 751 kCal
Fett36.9 g
Kolhydrater74 g
Protein44.6 g

Testa liknande recept

Bönsallad med grekiska biffar
Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Klassisk grekisk sallad
Betyg 4.3 av 5.
46 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grekisk sallad
Betyg 4.5 av 5.
37 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ugnsbakad fetaost med oregano, citron och tomat
Betyg 4.4 av 5.
103 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färsbullar "extra allt"
Betyg 2.7 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spenat- och fetaostsallad med grekiska färsbiffar
Betyg 3.3 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga