Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fetabiffar och potatissallad med bönor

Biffar med fetaost som smälter i värmen och till det en god potatissallad med bönor och oliver i en dressing är en rätt med smaker från Medelhavet. Om vädret vill kanske du grillar biffarna istället för att steka dem inomhus?

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Potatissallad: Borsta, skölj och koka potatisen i saltat vatten. Låt den kallna något.
  3. Skölj bönorna och låt dem och oliverna rinna av. Skala och skiva löken.
  4. Blanda senap och vinäger i en stor skål. Vispa droppvis in oljan till en krämig dressing och tillsätt vattnet.
  5. Halvera potatisen och vänd ned den i senapsdressingen. Blanda den krämiga potatisen med bönor, oliver och lök. Smaka av med salt och peppar.
  6. Fetabiffar: Skala och finhacka vitlöken. Finriv skalet av citronen. Smula fetaosten grovt. Blanda färsen med vitlök, citronskal, vatten, persilja, salt och peppar. Arbeta in fetaosten. Forma till stora portionsbiffar eller 2 små per portion. Stek dem i oljan tills de får färg. Sätt in dem mitt i ugnen och stek ytterligare ca 7 minuter.
  7. Vid servering vänd i ruccolan i potatissalladen och servera till biffarna.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut fetaosten.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatissallad
  • 900 g färskpotatis
  • 380 g kokta blandade bönor
  • 290 g urkärnade kalamataoliver
  • 1 rödlök
  • 3 msk senap
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • salt och peppar
  • 1/2 påse ruccola (à 65 g ruccola)
  • salt och peppar
Fetabiffar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 citron
  • 100 g fetaost
  • ca 500 g nötfärs
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk hackad persilja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3144 kJ / 751 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB