Stekt saganaki med tomat, bönor och oliver

Betyg 4.3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Stekt saganaki med tomat, bönor och oliver

En mustig tomat- och bönröra med oliver serveras till nystekt saganakiost med frasig yta och mjukt smältande innandöme. Den snabbt tillagade tomatröran matchar sältan i oliver och den grekiska osten. En varm vegetarisk rätt som kan serveras med kallskuret för den som vill.

Stekt saganaki med tomat, bönor och oliver

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
4 plommontomater
2 msk olivolja
2 msk soltorkad tomatcrème
2 dl vatten
400 g stora vita kokta bönor
1 dl urkärnade kalamataoliver
salt
svartpeppar
2 förp saganaki (à 150 g)
1 msk olivolja

Till servering

sallad
bröd

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2212 KJ / 529 kCal
Fett33 g
Salt3 g
Kolhydrater32 g
Protein23 g

Testa liknande recept

  • Salsiccia med soltorkad tomatpasta
    Betyg 3.4 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Grekisk vegopytt i långpanna
    Betyg 4.4 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bönsallad med grekiska biffar
    Betyg 4.3 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Oliv- och bönsallad
    Betyg 2.8 av 5.145 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad