Stekt saganaki med pimientos de padron och oliver

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
0
Stekt saganaki med pimientos de padron och oliver

Saganaki är en grekisk ost som ska serveras alldeles nystekt och frasig. I den här vegorätten får saganakin sällskap med stekta små spanska pepparfrukter - pimientos de Padrón. Tillsammans med kalamataoliver och röd peppar blir det en spännanande chilihet topping till den krämiga osten.

Stekt saganaki med pimientos de padron och oliver

Ingredienser

4 portioner
3   vitlöksklyftor
2   röda pepparfrukter
2   citroner
1   kruka persilja
2 dl  kalamataoliver
200 g  pimiento de padron eller grön paprika
3 msk  olivolja
flingsalt och svartpeppar
4   förpackningar saganaki (à 150 g)

Till servering

bröd
sallad

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfri: Byt ut saganaki mot laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut saganaki mot tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2702 KJ / 646 kCal
Fett0 g
Salt5.3 g
Kolhydrater0 g
Protein0 g

Testa liknande recept

Stekt saganaki med tomat, bönor och oliver
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pimiento de padron med lime och parmesan
Betyg 4 av 5.
19 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Padrones med parmesandipp
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kokosrostade pimientos de padrón
Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Klassisk grekisk sallad
Betyg 4.3 av 5.
46 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grekisk sallad med zoodles
Betyg 3.2 av 5.
127 personer har röstat
Under 30 min att tillaga