Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Stekt saganaki med pimientos de padron och oliver

Saganaki är en grekisk ost som ska serveras alldeles nystekt och frasig. I den här vegetariska rätten får saganakin sällskap med stekta små spanska pepparfrukter - pimientos de Padrón. Tillsammans med kalamataoliver och röd peppar blir det en spännanande chilihet topping till den krämiga osten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finriv vitlöken. Dela, kärna ur och strimla chilin. Skölj citronen, riv det yttersta av skalet och skär den i klyftor. Grovhacka persiljan. Låt oliverna rinna av.
  2. Stek pimentosen i olivoljan i en het stekpanna. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Blanda pimienton med vitlök, chili, citronskal, persilja och oliver. Stek ostarna i en het teflonpanna utan något matfett. Lägg i ostarna hela och rör dem inte under stekningen.
  4. Stek dem ca 2 1/2 minut, vänd försiktigt och stek lika länge på andra sidan.
  5. Lägg de nystekta ostarna på serveringsfat, toppa med pimento-olivblandningen. 
  6. Till servering: Servera med bröd, sallad och citronklyftor.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfri: Byt ut saganaki mot laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut saganaki mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 röda pepparfrukter
  • 2 citroner
  • 1 kruka persilja
  • 2 dl kalamataoliver
  • 200 g pimento de padron eller grön paprika
  • 3 msk olivolja
  • flingsalt och svartpeppar
  • 4 förpackningar saganaki (à 150 g)
Till servering
  • bröd
  • sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2702 kJ / 646 kCal