Stekt saganaki med pimientos de padron och oliver

Saganaki är en grekisk ost som ska serveras alldeles nystekt och frasig. I den här vegorätten får saganakin sällskap med stekta små spanska pepparfrukter - pimientos de Padrón. Tillsammans med kalamataoliver och röd peppar blir det en spännanande chilihet topping till den krämiga osten.

Ingredienser
4 portioner
3 vitlöksklyftor
2 röda pepparfrukter
2 citroner
1 kruka persilja
2 dl kalamataoliver
200 g pimiento de padron eller grön paprika
3 msk olivolja
flingsalt och svartpeppar
4 förpackningar saganaki (à 150 g)
Till servering
bröd
sallad
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfri: Byt ut saganaki mot laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut saganaki mot tofu.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2702 KJ / 646 kCal
Fett0 g
Salt5.3 g
Kolhydrater0 g
Protein0 g
Kommentarer