Stekt saganaki med pimientos de padron och oliver

Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Stekt saganaki med pimientos de padron och oliver

Saganaki är en grekisk ost som ska serveras alldeles nystekt och frasig. I den här vegorätten får saganakin sällskap med stekta små spanska pepparfrukter - pimientos de Padrón. Tillsammans med kalamataoliver och röd peppar blir det en spännanande chilihet topping till den krämiga osten.

Stekt saganaki med pimientos de padron och oliver

Ingredienser

4 portioner
3 vitlöksklyftor
2 röda pepparfrukter
2 citroner
1 kruka persilja
2 dl kalamataoliver
200 g pimiento de padron eller grön paprika
3 msk olivolja
flingsalt och svartpeppar
4 förpackningar saganaki (à 150 g)

Till servering

bröd
sallad

Gör så här

00:02:30

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2702 KJ / 646 kCal
Fett47.2 g
Salt5.3 g
Kolhydrater21.4 g
Protein33.1 g

Testa liknande recept

Stekt saganaki med tomat, bönor och oliver
Betyg 4.3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Padrones med parmesandipp
Betyg 3.8 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Pimiento de padron med lime och parmesan
Betyg 4.1 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Kokosrostade pimientos de padrón
Betyg 3.1 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Klassisk grekisk sallad
Betyg 4.5 av 5.61 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Grekisk sallad med zoodles
Betyg 3.2 av 5.128 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad